Toomas Verrev: kes ei taha öösel üksi olla, võtku kass endale...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krister Kivi esitles Topsis novellikogu "Öö".  Üks novellistidest oli ka Toomas Verrev, keda intervjueeris Anu Saagim
Krister Kivi esitles Topsis novellikogu "Öö". Üks novellistidest oli ka Toomas Verrev, keda intervjueeris Anu Saagim Foto: Viktor Burkivski

Reedel, 17. jaanuaril esitles Kalamaja ühes popimas lokaalis Tops, ajakirjanik ja reisimees Krister Kivi novellikogu «Öö».

Novellikogust «Öö» võib leida jutustusi sellistelt põnevatel autoritelt nagu Maimu Berg, Eia Uus, Toomas Verrev, Andrei Hvostov, Justin Petrone, Peeter Helme, Mai Loog, Jan Beltrán, Peeter Sauter, Armin Kõomägi, Kadri Kõusaar, Jüri Pino, Kaur Kender, Aita Kivi, Alan Adojaan, Ingrid Margus, Vello Vikerkaar ja Margus Karu.

Raamatu ja öö teemadel tegi novellist Toomas Verreviga meeleoluka intervjuu Anu Saagim

Toomas Verrev: Minu lugu selles novellikogus on pisut lõbusam lugu. Ma mõtlesin, et olen nii tõsiseks muutunud, et teen ühe lõbusama loo.

Anu: Osadele inimestele assotseerub öö võib-olla üksi olemisega, kurbusega, miks mitte ka hirmudega... Öö on justkui tume ja tihke...

Toomas: Öö on vaikne aeg. Seda on vaja nautida.

Anu: Mõni mõtleb öösel surmale, vaimudele, teispoolsusele... Mõni kardab kummitusi... Mõni ei taha üksi olla..

Toomas: Võtku kass siis, kui kardab.

Anu: Mis sulle selle suht õhukuse, kuid sisutiheda raamatu juures kõige rohkem meeldib?

Toomas: Mulle meeldib kindlasti selle raamatu kujundus, logo ja et minu lugu on kohe teine. See on muuseas väga oluline. Kahjuks pole ma jõudnud teiste lugusid veel lugeda, aga ma arvan, et need on väga head.

Anu: Mis on sinu loo teemaks?

Toomas: Minu lugu pole realistlik lugu.

Anu: Meelepete ja ettekujutus?

Toomas: Meelepete. See räägib ühest eesti mehest ja tema otsingutest. Ja ma tegin selles loos natuke nalja ka ühe inimeste rühma üle. Näiteks peategelase korteris, tema ühel seinal ripub Mart Helme portree... Aga edasi lugege juba ise.

Vaata meeleolukat videointervjuud Toomas Verreviga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles