Air Baltic tõstis äraantava pagasi tasu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic.
Air Baltic. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Läti lennufirma Air Baltic tõstis möödunud nädalal check-in´i pagasi tasu ühel suunal 35 euroni, enne maksis äraantav pagas 20-30 eurot.

Air Baltic otsustas 15. jaanuaril 2014 muuta pagasireegleid. Muutusid nii nõudmised käsipagasile kui ka kallines äraantava pagasi tasu. Uued nõudmised kehtivad kõikidele reisijatele sõltumata pileti väljastamise kuupäevast.

Kui varem maksis enne lennujaama pagasi check-in´i tegemine kõikides kanalites ühel suunal 20-30 eurot, siis nüüd on teenuse hind 35 eurot. Lennujaamas maksab äraantav pagasiühik registreerimislauas 40 eurot. Kuitransiitreisija teeb vahepeatuse, mis kestab rohkem kui 24 tundi, siis tuleb pagasi tasu maksta mõlema lennu eest veel eraldi.

Air Baltic rakendab kaalupõhist kontseptsiooni kõikide Air Balticu sihtkohtade puhul, v.a kaugsihtkohad, mille puhul kehtib ühikupõhine süsteem. Äriklassis sisaldab pilet tasuta kolme kohvrit, mille kaal ei tohi kokku olla rohkem kui 60 kg. Turistiklassis Basic fare on iga registreeritud pagasiühik tasuline, kaalupiirang on 20 kg. Turistiklassis Economy Smart Economy Elite fare on tasuta üks registreeritud pagasiühik kaaluga kuni 20 kg.

Uued nõudmised käsipagasile on järgmised:

Turistiklassi reisijad

  • 1 kott + üks tax free kott
  • Mõõdud: 55 x 40 x 20 cm
  • Kaal: 8 kg

Äriklassi reisijad

  • 2 kotti (reisikott+ laptop/käekott vms)
  • Mõõdud: max 55 x 40 x 20 cm
  • Kaalupiirang puudub
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles