Lastekaitsepäeval saab nukuriideid õmmelda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukk. Foto on illustreeriv.
Nukk. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Rakvere Lille kooli õpetajad Maie Sild ja Ene Udevald on lastekaitsepäeval, 1. juunil taaskasutuskeskuses Vahejaam korraldamas päeva, kus lapsed saavad oma nukkudele ise riideid õmmelda ning näha nukunäitust.


“Ajast aega on olnud ikka väikseid tüdrukuid, aga vahel ka poisse, kes on tahtnud ise oma nukule riideid õmmelda. Väiksemad on kindlasti palunud ema või vanaema abi. Kuigi tänapäeval saab nukkudele riideid poestki osta, tunnevad paljud ikka isetegemisest rõõmu,” teab Maie Sild.

Lastekaitsepäeval saavad lapsed Rakveres Tsentrumi II korrusel oma kaasavõetud nukule või seal olevatele leludele juhendajate abiga rõivaid õmblema asuda. Materjalid ja töövahendid on kohapeal.

Vahejaama on üles pandud ka näitus kohaliku memme Tea Somina nukkudest, kellele ta on ise uhkeid riideid valmistanud.

Veel leidub seal ühe Rootsimaa sooja südamega vanaema kootud-heegeldatud nukuriideid ja Saaremaa vanaema Mare Pupparti lastelaste vanadest riietest meisterdatud rõivaid.

Samuti saavad lapsed sel päe­val Vahejaamas ära anda, va­hetada või müüa mänguasju või väikseks jäänud riideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles