Tamsalu päevad pakuvad mitmekülgset programmi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tamsalule.
Vaade Tamsalule. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Tamsalu päevade korraldamine on tava, mis kestnud juba kaks aastakümmet ning sisutihedad on seegi kord eeloleval laupäeval toimuv kultuuri- ja pühapäeval peetav spordipäev.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et traditsiooniliselt algavad vallapäevad Tamsalu rahva hommikuse, pasunahelide saatel äratamisega.

“Seejärel on inimestel võimalik minna Tamsalu pargis toimuvale lehekuu laadale ja sealt edasi Tamsalu 42. laulu- ja tantsupäeva kontserdile, mis aastaid on olnud publikumagnet,” rääkis Uudeberg. Tamsalulased ei ole ainult laulurahvas, vaid armastavad ka näidelda ja tantsida.

Teatrit teevad nii täiskasvanute näitering Atsike kui Tamsalu gümnaasiumi noored näitekunstihuvilised. Raamatukogus näeb käpiknukkude etendust. Tantsida soovijail on võimalus lihvida oma oskusi seltskonnatantsudes ja rivitantsus, kunstisõpradel õppida kivitrükki ehk litograafiat ja meisterdada Euroopa Liidu riikide lippe. Muusikasõpru juhendatakse kannelt mängima.

Mälumänguharrastajad saavad jõudu proovida Tamsalu tarkade turniiril ja ristsõnahuvilised lahendada ristsõnu. Kellel sportlikku hasarti, võivad võistelda mudelautode rajal või trikitada jalgrattal.

Kogu päeva jooksul on võimalus tutvuda Tamsalu kultuurimajas ja kohalikus gümnaasiumis joonistuste, foto-, keraamika- ja käsitöönäitustega.

Kultuuripäev lõpeb meeleoluka kontserdiga KAPPOP.

Pühapäeval on sportliku Tamsalu valla sisutihe spordipäev. Nii lapsed kui täiskasvanud võistlevad kergejõustikus. Toimub võrkpalliturniir ning mõõtu võetakse jalgpallis ja ragbis. Korraldatakse jalgrattamatk ja võisteldakse orienteerumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles