Mees reisi läbi Euroopa, kandes kaasas ühte miljonit eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees reisi läbi Euroopa, kandes kaasas ühte miljonit eurot
Mees reisi läbi Euroopa, kandes kaasas ühte miljonit eurot Foto: SCANPIX

Mitte just palju ei võta sellist riski, et reisivad bussiga läbi Euroopa suurt summat sularaha endaga kaasas kandes.

Üks poolakas aga tegi seda, reisides Hispaaniast kodumaale kahe kohvriga, milles oli kokku üks miljon eurot, kirjutab The Local.

Mees äratas Prantsuse tollitöötajates kahtlust ja ta tõsteti Saksamaa piiri lähedal Haut-Rhini departemangus Chalampé´is bussist maha.

See leidis aset 22. jaanuaril.

Tolliametnikud palusid mehel ta kohvrid avada. Arvati, et tegemist võib olla salakaubaga. Nad ei oodanud, et leiavad eest suure summa sularaha.

Raha oli kohvrites 1- ja 50-euroste kupüüridena.

«Ta tutvustas end kui ärimeest ning selgitas, et sellise summa teenis ta Hispaanias äri tehes,» sõnas Prantsuse tollitöötaja.

Kuna poolakas ei osanud paljudele täpsustavatele küsimustele vastuseid anda, jätkasid prantslased uurimist. Uuritakse, kas tegemist võib olla rahapesuga või on see tõesti äritegevuses saadud summa.

Kohvrites olevatele rahatähtedele tehakse ka laboriuuring tegemaks kindlaks, kas rahal võib olla jälgi narkootikumidest.

Raha on Prantsuse tolli valduses seni, kuni juhtumit uuritakse.

Prantsuse seaduse kohaselt tuleb rohkem kui 10 000 euro suuruse sularaha või tšekkide puhul see deklareerida.

2012. aastal konfiskeeris Prantsusmaa toll 55 miljonit eurot deklareerimata raha. Pool sellest inimestelt, kes reisisid läbi Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles