Eesti üks tuntuim fotograaf Herkki-Erich Merila tähistab juubelit näituse avamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tam Galeriis avatakse täna, 6.veebruaril kell 17.00 Eesti ühe tuntuma fotograafi Herkki-Erich Merila ülevaatlik näitus “Past/Present/Continuous”, kes tähistab seoses sellega ka oma 50ndat juubelit.

Kunstniku sünnipäeval avatav näitus pakub fotogurmaanidele võimaluse saada hea ülevaade kunstniku omanäolisest loomingust 80ndatest tänapäevani, mustvalgest fotograafiast tänapäevaste digitrükkideni.

Merila loominguga on kokku puutunud meist igaüks, sest tema reklaam- ja moefotod ümbritsevad meid kõikjal. Näituse pealkirja, olematu fiktiivse ajavormi “Past/Present/Continuous”nimeall on  esitletud läbilõige kunstniku teostest lähtudes Tam galerii kammerlikust intiimsusest.

Tema looming koosneb peamiselt kontseptualistlikest fotokollaažidest, mis loovad täiesti uue reaalsuse ning on oma ühiskonnakriitilisuses aegumatult aktuaalsed.

Herkki-Erich Merila(50) on fotograafina tegutsenud 30.aastat, ta esinenud arvukatel näitustel mainekates muuseumides ja galeriides New Yorgis, Suurbritannias, Kopenhaagenis, Berliinis, Helsingis.

Fotograafi tööd kuuluvad nii Eesti Kunstimuuseumi kui ka Tartu Kunstimuuseumi kogudesse ja tema loomingut on eksponeerinud mainekad rahvusvahelised ajakirjad. 1992. aastal asutas ta koos Peeter Lauritasga fotokunstnike rühmituse «DeStudio»

Näitus jääb avatuks märtsi alguseni.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles