Milline kellaaeg on dieedipidajatele kõige kriitilisem?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline kellaaeg on dieedipidajatele kõige kriitilisem?
Milline kellaaeg on dieedipidajatele kõige kriitilisem? Foto: SCANPIX

Suurbritannias uuriti, milline osa päevast  ja ka kellaaeg on dieedipidajatele kõige raskem.

Uuring näitas, et enamik kaalulangetajatest suudab dieeti pidada üheksa päeva, siis aga läheb raskemaks, kirjutab Female First.


Kõige ohtlikum kellaaeg dieedipidajale on aga pärastlõunal kell 16.12, mil võib tekkida suur isu ebatervislike toitude järele.

Uuring paljastas, et kolmandik brittidest ei suuda aastavahetusel alustatud dieeti kuigi kaua pidada, vaid üsna kiiresti ilmuvad menüüsse kartulikrõpsud, koogid, küpsised ja šokolaad.

Rohkem kui kolmandik põhjendas oma tahtejõuetust elukaaslase ebaõige söömisviisi mõju alla sattumisega. Rohkem kui neljandiku arvates on tervislikud road maitsetud.

Maiustusi on dieedipidajate arvates raskem ignoreerida kui nähakse teisi neid söömas.

Toitumisspetsialist Dora Walsh selgitas, et dieedipidajad peaksid olema valmis selleks, et veresuhkru tase on kell 16.12 väga madal. See tekitab vajaduse ahmida midagi ebatervislikku ja magusat.

Kui tahetakse tõesti kaalu langetada, siis tuleks süüa vähe, kuid mitu korda päevas tervislikku toitu.

«Puuviljades ja marjades on tavaliselt vähe suhkrut ja kaloreid. Neid võib süüa suurtes kogustes. Kui tervislik toit on käepärast, siis ei pruugi tekkida vajadust söögiga patustada. Süüa tuleks väikestes kogustes. Inimmagu on umbes nii suur, kui kaks rusikat kokku pandud. Liigne söömine võib selle välja venitada. Päevas tuleks juua palju vett, sest paljudel juhtudel ei ole mitte näljatunne, vaid veepuudus,» selgitas spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles