Menusarja «Sherlock» teine hooaeg jõuab Eesti telesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesi rollis
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesi rollis Foto: SCANPIX

Esmaspäeval 10. veebruaril  kell 21.00 esilinastub Sony Entertainment telekanalil Briti menusarja «Sherlock» teine hooaeg, kus peaosas astub üles ülipopulaarne Benedict Cumberbatch.

Suurbritannia krimisari «Sherlock» põhineb Arthur Conan Doyle’i krimiromaanidel, kus peaosa mängivad Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) ja doktor Watson (Martin Freeman).

Lugu räägib kuulsa detektiivi ja tema arstist partneri igapäevastest tegemistest ning kuritegude lahendamistest tänapäeva Londonis.


Sarja teine hooaeg koosneb kolmest loost: «Skandaal Belgravias» kõneleb juhtumist, kus Sherlock langeb pahelise ja ihaldusväärse Irene Adleri lõksu ning detektiivil tuleb enda elu päästmiseks mängu panna kõik oma oskused.

«Baskerwille’i koeras» avastavad Sherlock ja Dr. Watson Inglise väikelinnas Dartmooris ebamaiselt kõhedad lood. Viimases loos «Reichenbachi langemises» ristub Holmesi tee taas kurikuulsa professor Moriartyga.
 
Kriminaalsari on pälvinud ülemaailmse tuntuse ning korduvalt nomineeritud BAFTA, Emmy auhindadele ja Kuldgloobustele.

Alates sarja esimese hooaja linastumisest BBC ekraanil 2010. aastal on peaosaline Benedict Cumberbatch tõusnud Suurbritannias kultusnäitleja staatusesse. Lisaks on  Sherlock Holmesi roll talle olnud suurepärane hüppelaud Hollywoodi.
 
Kriminaalsari «Sherlock» on Sony Entertainment telekanalil eetris esmaspäeviti kell 21.00.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles