Suri ekraanilegend Dennis Hopper

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dennis Hopper ja tütar Galen
Dennis Hopper ja tütar Galen Foto: SCANPIX

Legendaarne Hollywoodi näitleja ja filmimees Dennis Hopper suri laupäeval, 29. mail, 74-aastasena eesnäärmevähi tagajärjel tekkinud tüsistustesse.

Hopper suri laupäeval oma kodus Los Angeleses perekonna ja sõprade keskel, teatab AP.

Dennis Lee Hopper sündis 17. mail 1936. aastal. Noorena huvitas teda näitlemine ning temast sai Näitlejate Stuudio õpilane. Oma teledebüüdi tegi ta 1955. aastal ning mängis kahes filmis  - «Rebel Without a Cause» (1955) ja «Giant» (1956) - James Deani kõrval. Järgneva kümne aasta jooksul tegi Hopper televisioonis mitmeid külalisrolle ning 1960. aastate lõpuks oli ta mänginud mitmes filmis kõrvalosas.

1969. aastal lavastas ta hittfilmi «Easy Rider», mis võitis auhinna Cannes'i filmifestivalil ja kandideeris parima originaalse käsikirja Oscarile.

Hopper oli ka innukas fotograaf, kunstnik ja skulptor, kelle töid eksponeeritakse näitustel üle maailma.

Hopper oli viis korda abielus, millest sündis neli last. Draamat jagus elu lõpuni - tänavu jaanuaris andis ta sisse lahutuse, et lõpetada 14 aastat kestnud abielu Victoria Hopperiga. Naise sõnul soovis näitleja teda pärandusest ilma jätta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles