Režissöör Guillermo del Toro loobus «Kääbiku» filmide tegemisest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guillermo del Toro
Guillermo del Toro Foto: SCANPIX

Mehhiko režissöör Guillermo del Toro loobus kahe «Kääbiku» filmi tegemisest, kuna nende linateoste võtete alguse tähtaega on pidevalt edasi lükatud.

«Kääbiku» filmid põhinevad inglise kirjaniku J.R.R. Tolkieni samanimelisel raamatul ning on režissöör Peter Jacksoni «Sõrmuste isanda» triloogia eellugu, kirjutab Hollywood Reporter.

«Kuna tähtaega on pidevalt edasi lükatud, siis tuli mul langetada üks oma elu keerulisemaid otsuseid ning loobuda. Pärast kahte aastat kestnud ettevalmistusi on mul väga raske, et ma ei saa nende suurepäraste linateoste sünni juures olla,» selgitas del Toro.

Edasilükkamises põhjuseks on asjaolu, et filmide taga olev MGM stuudio vaevleb rahalistes raskustes.

Siiski jätkab del Toro koos Jacksoni ja ta stsenaristist abikaasa Fran Walshi ning Philippa Boyensiga käsikirja täiendamist.

Jackson jõudis MGMiga 2007. aastal kokkuleppele teha «Kääbiku» põhjal kaks filmi.

«Meil on väga kahju, et Guillermo loobus, kuid samas mõistame, et ta ei saa lõpmatuseni oma teisi projekte edasi lükata,» selgitas Jackson, kes on «Kääbiku» filmide üks produtsente.

Pole teada, millal neid filme Uus-Meremaal tegema hakatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles