Aastal 2020 saab Tallinnast Peterburi rongiga 5 tunniga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Moskva rong.
Tallinn-Moskva rong. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) pressikonverentsil tutvustati transpordi arengukava, mille järgi võib aastal 2020 Tallinnast Peterburi rongiga sõita 5 tunniga.

MKMi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Toomas Haidak rääkis, et raudteel on kaks olulist arengusuunda. Üks on Tallinna-Peterburi liin, kus liiguvad üle-eelmise põlvkonna rongid. Vene poolel jääb raudtee lähedusse 5 miljonit elanikku, mis on suur turismipotentsiaal.

«Näeme koostöös Vene poole ja erasektoriga, et saame tuua liinile uued rongid ja see tähendab ka sõiduaja lühenemist. Selleks on vaja lühendada piiriületuse aega, aga täiendavalt on vaja ka investeerida raudteetaristusse. Aastaks 2020 võiks Tallinna-Peterburi rongi sõiduaeg olla 5 tundi,» sõnas Haidak.

Majandusministeerium näeb hea meelega, et ühenduse arendamisse panustaksid erafirmad – kas Go Group või Vene ettevõtted. Teine oluline arengusuund on Tallinna-Riia ühendus, kuid see sõltub raudtee remonditöödest Lätis.

MKMi transpordi arengukava menetletakse homme riigikogus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles