Homer Simpson tegi Harry Potterile ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homer Simpson
Homer Simpson Foto: Wikipedia.org

USA väljaanne Entertainment Weekly valis viimase 20 aasta parimaks filmi- ja telesarjategelaseks sarjast «Simpsonid» tuntud Homer Simpsoni.

«Simpsonite» looja Matt Groeningi sõnul on Homer sellepärast nii populaarne, et ta on nii-öelda keskmine inimene, kellega paljud samastuvad, kirjutab The Telegraph.

Homer Simpson edestas koolipoisist võlurit Harry Potterit ja vampiiritapjat Buffyt.

 Animasarja «Simpsonid» näidatakse 90 riigi telekanalitel. USAs näeb praegu selle sarja 21. hooaja osi.

«Homeri populaarsuse üheks põhjuseks on ka ta impulsiivsus – ta tegutseb enne kui mõtleb. Kuid samas on ta nii-öelda heasüdamlik tobu, kes tuleb puhtalt välja, luues palju koomilisi olukordi,» jätkas sarja looja.

Teisele kohale tulnud Harry Potter on tegelaskuju briti kirjaniku Joanne Kathleen Rowlingi raamatutest ja Hollywoodi filmidest. Noore näitleja Daniel Radcliffe´i kehastatud Potterist on saanud ülemaailmne noorte ikoon.

Kolmandale kohale tulnud vampiiritapja Buffy on samanimelise noorteseriaali tegelane, teda kehastas näitlejanna Sarah Michelle Gellar.

Kolmele esimesele järgnesid sarja «Sopranod» tegelased ja koomiksikurjam Jokker, keda filmis «The Dark Knight» kehastas Austraalia näitleja Heath Ledger.

Esikümnesse mahtusid veel sarjast «Sõbrad» tegelane Rachel, filmi «Edward Scissorhands» peategelane, Anthony Hopkinsi kehastatud Hannibal Lecter, Sarah Jessica Parkeri tegelane  Carrie Bradshaw «Seksist ja linnast» ning animategelane Spongebob Squarepants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles