Pirita talisuplusfestival võimaldab end jäises vees proovile panna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talisupleja
Talisupleja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Laupäeval 22. veebruaril toimub Tallinnas Pirita Olümpia purjespordikeskuse jahtsadama akvatooriumi ääres V Talisuplusfestival Pirita Open 2014.

Sel aastal oodatakse võistlejaid ka kaugemalt – Argentiinast – ning osalejaid on kokku registreerunud kaheksast riigist. Esmakordselt on riikidest esindatud Suurbritannia, USA ja Leedu. Lisaks osalevad tavapärased Eesti, Läti, Soome ja Venemaa. 

Registreerunud on tänaseks 171 inimest. Ujujate keskmine vanus on 40 aastat, noorim 10-aastane ja vanim 77-aastane.

Võistlejate seas on tuntud Jackie Cobell Suurbritanniast, Melissa O'Reilly USA-st ja Henri Kaarma Eestist. Nad onniinimetatud Ice Mile’i ujujad, mis tähendab, et nad on läbinud jäises vees ühe miili.

Lisaks neile aga osaleb võistlustel hulk silmapaistvaid Eesti taliujujaid, kellede seas on ka mitmeid taliujumise maailmameistreid: viiekordne maailmameister taliujumises Bruno Nopponen, Henri Kaarma, Eve Virkunen, Artur Tikkerbär, kes on seadnud endale sihiks püstitatud rekordeid purustada.

Talisuplusfestivali avamine toimub kell 10.00 ja viimase distantsi stardipauk antakse kell 16.00. Päevajuht on Urmas Vaino.

Festivali võistlusprogrammi kuuluvad järgmised distantsid: 25meetrit rinnuli, 25meetrit vabalt (vanuses 60+), 50meetrit krooli, 4x25meetri krooli teateujumine ning  450meetri kestvusujumine + maraton.

Lisaks tavapärastele distantsidele on väljaspool võistlusujumist kavas ka «viigriks ristimine» neile kokkutulnutele, kes ei soovi aja peale ujuda vaid lihtsalt taliujumisega esmatutvust teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles