Kuhu jäi president Toomas Hendrik Ilvese kikilips?

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Silmnähtavalt kõhnunud president Toomas Hendrik Ilves üllatas Eesti Vabariigi 96.aastapäeval rahvast kikilipsuta! Presidendi päevasärgi kaelust kaunistasid traditsioonilise kikilipsu asemel hoopis tikandid krael.

Toomas Hendrik Ilvese ülikonna autoriks oli seekord traditsioone murdev moelooja Arné Niit.

Mansetinööbid ja sõlg: Anneli Tammik

Tikandid ja nende paigutus: Kristina Kiver, MerjeNiit, Anne Hein

Arné Niit: «President Ilvese grafiitmust ülikond - pikendatud pintsak ja komplekti kuuluv vest ning särk - on tehtud rahvuslikus võtmes. Komplekti kuuluvat meeste valget klassikalist päevasärki kaunistavad toon-toonis masintikandid krael ja mansettidel. Tikandite autor on Kristina Kiver.»

Ülikonna vesti on isikupärastatud käsitikandis Eesti iidsete graafiliste sümbolitega, mis tagavad õnne, rahu ja jätkusuutlikuse. Presidendi etnilise sümboolikaga vesti idee autor on moekuntstnik Arne Niit.

Vesti tikandi sümboolika valik, selle etnilise sõnumi koostamine, järjestus ja paigutus Kiviõli Kustikooli õppejõu Merje Niidi poolt. Teostus ja paigutus Tallinna Ülikooli õppejõu Anne Heina poolt.

Komplekti juurde on valmistatud sinna sobiv komplekt preesist ja mansetinööpidest. Autor Anneli Tammik.

Kuidas meeldis sulle presidendi uus stiil ilma kikilipsuta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles