Läsnal toimub ohutusalane noortelaager

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval, 7. juunil koguneb Eesti Kaitseväe keskpolügooni teeninduslinnakusse Läsnal üle kolmesaja VI-IX klassi õpilast kahekümne ühest Lääne- ja kuuest Ida-Virumaa koolist. Lisaks komplekteerib ühe kümneliikmelise võistkonna kaitsevägi.


Kolmepäevases laagris osalevad projekti “Kaitse end ja aita teist” koolituse saanud noored, kes võistlevad omavahel ohutusteemaliste teadmiste tundmises.

Projekti ühe eestvõtjatest, päästekeskuse koordinatsiooniteenistuse juhi Maido Nõlvaku sõnul andsid erinevate valdkondade spetsialistid nelja kuu vältel noortele eluks vajalikke teadmisi esmaabi andmisest, liiklusohutusest, tule- ja veeohutusest ning õpetati neid oskuslikult käituma eriolukordadesse sattumisel, näiteks, kuidas metsa eksides ellu jääda.

Projekti lõpetuseks toimuvate laagripäevade jooksul saavad õpilased ennast proovile panna nii praktilistes harjutustes kui ka teoreetilistes teadmistes.

Samuti on laagriprogrammi mahutatud teemakohane isetegevus ja osalevate organisatsioonide tehnika tutvustus.

Viimasel laagripäeval demonstreerivad oma oskusi politsei- ja vetelpäästekoerad.

Noorte võistluslaager Läsnal algab esmaspäeval kell 12, võistlustega alustatakse kaks tundi hiljem. Laager lõpeb kolmapäeval kell 12.30 kokkuvõtete tegemise ja autasustamisega.

“Kaitse end ja aita teist” on Ida-Eesti päästekeskuse, Ida prefektuuri, Ida regionaalse maanteameti, ja kaitseliidu Viru Maleva ühisprojekt.

Projekti läbiviimist finantseerib Eesti Haigekassa vastavalt tervise edendamise tegevuskavale maakondlike traumaennetuste programmist ning viiakse läbi Lääne-Viru traumanõukogu koordineerimisel.

Lääne-Viru maakonnas viiakse läbi projekt "Kaitse end ja aita teist" teist aastat, Ida-Virumaa koolides esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles