Video: Google Maps paljastas Egiptuses müstilise spiraali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps paljastas Egiptuses müstilise spiraali
Google Maps paljastas Egiptuses müstilise spiraali Foto: Youtube

Kaardirakendus Google Maps paljastas, et Egiptuses asub müstiline spiraal, mis näeb välja nagu tulnukate aluse maandumispaik või mõnele iidsele jumalale pühendatud kujund.

Asjatundjate sõnul on see sümmeetriline ja hea disainiga, edastab Live Science.

See objekt asub Punase mere kaldal Sahara kõrbepiirkonnas El Gounas ning on turiste üllatanud alates 1997. aastast.

Tegemist ei ole siiski millegi iidsega, vaid Kreeka kunstnike Danae Stratou, Alexandra Stratou ja Stella Constantinidesi loodud objektiga, mille diameeter on üsna suur. Teos kannab nime «Desert Breath» (Kõrbehingus).

Tegemist on kahe spiraaliga, mis on moodustatud  sissepoole ja väljapoole koonustest. Esmalt plaaniti keskele ka järve, kuid Google mapsi piltidelt on näha, et seda ei ole seal.

Tegelikult on kogu struktuur juba hävimas ja seda liivatormide ja tugeva tuule tõttu, mis koonuseid lõhuvad.

«Desert Breathi» tegijate sõnul ei kanna nende spiraal poliitilist ega müstilist sõnumit.

«See kujund asub paigas, kus meri on kohtumas kõrbega. Mööda spiraali liikumine aga lubab teha kõndimismeditatsiooni,» selgitasid kunstnikud.

Tegemist ei ole maailmas ainsa sellise struktuuriga. Kasahstani stepis on näiteks hiiglaslik pentagramm. See viisnurk tekitas palju spekulatsioone kuni paljastus, et seal oli Nõukogude Liidu ajal park, kuhu see ilustuseks tehti.

Kasahstan kuulus Nõukogude Liidu koosseisu kuni selle suurriigi kokkuvarisemiseni 1991. aastal.

USAs New Mexicos asub aga kaks teineteisest läbi kolm ringi, mis arvatakse tähistavat saientoloogiakiriku punkri asukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles