The Sun tuuritab oma festivaliga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld ürgmehena.
Jan Uuspõld ürgmehena. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Tänavu juulis tuuritab mööda Eestit üritus “Sunfest”, millel pakutakse publikule meelelahutust ja muusikat. Llavale astuvad Epordwerk, Ott Lepland, Jan Uuspõld ansambliga Regatt ja Tanel Padar & The Sun.

Festivali peakorraldaja Danel Pandre teatel erineb seekordne turnee teistest suvel toimuvatest kontserttuuridest oma ajalise kestuse ja meelelahutuse hulga poolest.

““Sunfesti” näol on tegu festivalipäevadega, kus me näeme laval väga erinevat ja huvitavat seltskonda,” rääkis Pandre. “Kümnes linnas, kus “Sunfest” aset leiab, avatakse festivaliala publikule kell 18. Lisaks artistidele on kohapeal veel palju erinevat meelelahutust suurtele ja väikestele. Kell 19 alustab esimene esineja ja festivalipäeval jõuab lavale kokku neli muusikalist kollektiivi nii vanas tuntud rokkivas headuses kui ka uues ja üllatavas värskuses.”

Festivali esimene esineja Epordwerk on selle aasta alguses kokku tulnud noor ja vihane punt, mille tuumikuks ja eestvedajateks on vennad Kingid ehk siis ansamblist Bedwetters tuntud trummar Karl Kristjan Kingi ja tele-show “Eesti otsib superstaari” 2007. aasta üks finaliste Rivo Kingi.
Epordwerk on ühtlasi “Jägermeister Rock Liiga 2010” võitja. Bänd viljeleb elektroonilist tantsu-roki stiili, nende loomingus põimuvad elektroonilised saundid rokiriffide ja maskuliinsete kitarridega.

Ott Lepland on tänavuse saatesarja “Eesti otsib superstaari” võitja. Koostöös ansambliga The Sun ilmus sel kevadel Leplandi omanimeline album, mille, nagu müüginumbrid näitavad, on kuulajad väga hästi vastu võtnud.

Oma esinemistel on Ott laval “Superstaari” saatest kokku jäänud saatebändiga, kuhu kuuluvad Kaspar Kalluste (trummid), Laur Joamets (kitarr), Tarvi Kull (klahvpillid), Viljar Norman (basskitarr).

Tuuri kolmas osapool ansambel Regatt kohtus esmakordselt 2004. aastal Tallinna linnahalli prooviruumis sooviga taaselustada Eesti 1970-1980ndate aastate parimad muusikapalad.

Koosseisu kuuluvad Marek Jürgenson (vokaal ja kitarr), Mattias Mustonen (viiul, kitarr, klahvpillid), Kalmer Laanemägi (basskitarr) ja Marko Naissoo (trummid). Esimesed lood, mis selgeks õpiti, olid Jaak Joala “Elavate laul”, Tõnu Aare “Aeg ei peatu” ja Kustas Kikerpuu “Päike ikka paistma jääb”. 2008. aasta kevadel ilmus Regatil esimene singel Vitamiini kunagisest hitist “Hapud õunad”.

2010. juunis ilmub Regatil debüütalbum “Tallinn-80”, millel  leidub 13 lugu.

Lisaks Regati tavapärasele koosseisule astub vokalistina lavale ka näitleja Jan Uuspõld.

“Kuna Monoteater sel suvel suveetendusi ei anna, siis panime taas kord The Suniga seljad kokku ja võtsime ühendust Regatiga,” rääkis Uuspõld. “Mulle tohutult meeldib see retroajastu ja -muusika, mida Regatt viljeleb. Ja nii heade muusikutega on alati suur rõõm koos laval olla.”

Festivali peaesineja Tanel Padari teatel ootavad The Suni mehed tuuri algust väga.

“Suvel mööda Eestit sõita ja õhtuti laval olla on väga meeliülendav kogemus,” teadis Padar. “Sel suvel saavad inimesed juba tuntuks saanud lugudele lisaks kuulata ka päris uut materjali, mis on viimase pooleteise aasta jooksul kirjutatud.”

The Suni uus plaat “Ring” ilmub juuli alguses, vahetult enne tuuri.

Festivali pääsmed on saadaval Piletilevi müügikohtades.

“Sunfest”

Neljapäeval, 15. juulil Võru Kandle aias.
Reedel, 16. juulil Viljandi Kaevumäel.
Laupäeval, 17. juulil Kärdla Rannapaargu suvelaval.
Pühapäeval, 18. juulil Keila lauluväljakul.
Teisipäeval, 20. juulil Rakvere Vallimäel.
Kolmapäeval, 21. juulil Tartu Kassitoome orus.
Neljapäeval, 22. juulil Tallinna Pirita kloostris.
Reedel, 23. juulil Haapsalu Piiskopilinnuse õuel.
Laupäeval, 24. juulil Pärnu Vallikäärus.
Pühapäeval, 25. juulil Rapla lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles