Kumu hoovile heisati täispuhutav kino

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutav kinoekraan Kumu hoovis.
Täispuhutav kinoekraan Kumu hoovis. Foto: Uku-Kristjan Küttis

Eile testiti Kumu sisehoovis Katusekino hiigelekraani ülespanekut, täna õhtul alustatakse lavade ülesehitusega Kumus.


Täiesti harukordne võimalus on Kumu ÖÖl teha esimest korda tutvust juuli kuus Viru Keskuse katuseterrassil avaneva Katusekinoga. Kumu sisehoovis pannakse nimelt püsti Katusekino täispuhutav hiigelekraan, mille ülespanekut eile õhtul sisehoovis ka testiti.

Katusekino eestvedaja Aivar Laan kommenteerib: «Oleme sammukese Katusekino avamisele Viru Keskuse katuseterrassil jälle lähemale astunud. Hiinast Guangzhoust on Eestisse jõudnud välikino hiidekraan mõõtudes 12,5m x 8,5m - esimene sellises suuruses ekraan, mis on püsivalt Eestis.» Kumu ÖÖl näitab Katusekino koostöös PÖFFiga Sleepwalkersi lühifilmide eriprogrammi ning esitlusele tuleb ka tunniajane Fonal Recordsi videote eriprogramm, mille spetsiaalselt selleks puhuks kokku pannud Fonal Recordsi asutaja ja juht Sami Sänpänkkilä.

Kumu ÖÖl esineb sel aastal 12 eripalgelist artisti Islandilt, Ameerikast, Rootsist, Soomest, Norrast ja Eestist. Kella 22st kuni südaööni saab Kumu hiigellifti ehitatud ekspressbaariga sõita 5. korruse näitussaali vaatama nüüdismaalinäitust «Muutuv Maalikunst». Galeriis astuvad muusikaetteastega üles ka kolm näituse kunstnikku: Mihkel Kleis, Ki wa ja Martiini. Kumu sisehoovis seab end sisse kondimootori abil muusikat mängiv nutikas Peokonteiner, mis annab kõigile huvilistele võimaluse katsetada füüsikaseaduste toimimist – ise rattal muusikat mängima vändates.

Kumu ÖÖ AJAKAVA:
Homme, reedel, 4. Juunil
21:00 avame uksed

Pealava fuajees:
22:00 Iiris
22:45 Wildbirds & Peacedrums
23:45 Shogun Kunitoki
01:00 Opium Flirt
02:00 Mungolian Jetset

Auditoorium:
22:15 Free Tallinn Trio
23:15 Riho Sibul ja Robert Jürjendal
00:30 the Whale Watching Tour
02:00 Id Rev

Kohale tulla soovitatakse varakult, sissepääsul Kadrioru poolt võib tekkida järjekord.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles