Norman Salumäe kinnitab, et kutsikas oli Eesti Laulul turvalistes kätes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014 lava ees ja lava taga, Norman Salumäe. Daniel Levi Viinalass (keskel koos koeraga)
Eesti Laul 2014 lava ees ja lava taga, Norman Salumäe. Daniel Levi Viinalass (keskel koos koeraga) Foto: Viktor Burkivski

Norman Salumäe võttis Eesti Laulule talismaniks kaasa varjupaigast pärit kutsika, kes pärast võistlust sinna tagasi viidi. Tegu pahandas paljusid loomaarmastajaid, kes süüdistasid teda loomakese abil häälte kogumises. Salumäe lükkas süüdistused tagasi.

«Mul on väga kurb tõdeda, et täna ilmunud erinevate meediaportaalide artiklites süüdistati mind ja mu sõpru varjupaigast toodud kutsika abil Eesti Laulul häälte kogumises. Ma saan Teile kõigile kinnitada, et tegu oli meie ühise püüdega juhtida inimeste tähelepanu üle Eesti tegutsevatele loomade varjupaikadele, kus ootavad endale omanikke sajad lustlikud ja vahvad seltsilised. Samuti olen olnud kontaktis hoiupaiga juhatajaga, kes kinnitas mulle, et Pupu (kutsikas) on lõbusas meeleolus ning väga hea tervise juures. Potentsiaalsed peremehed on nendega tänu «Ringvaate» kajastusele juba ühendust võtnud,» kirjutas Salumäe avalikus pöördumises.

«Kinnitan, et kutsikas oli kogu kontserdimajas viibitud aja turvalistes kätes ja teda koheldi vastavalt Hoiupaigast saadud juhtnööridele. Samas oleme omalpoolt suhelnud ka loomakaitsjatega ja mõistnud, et nii rahvarohked kohad ei pruugi olla kutsikale siiski kõige õigemaks keskkonnaks,» tunnistas ta.

Salumäe julgustab kõiki leidmaks endale lähimat varjupaika, kus käia koertega jalutamas ja võimalusel kodututele loomadele sooja ja turvalist kodu pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles