Kümme Hollywoodi näitlejat, kes on šokeerivalt vähe palka saanud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonah Hill, Leonardo DiCaprio, "The Wolf of Wall Street"
Jonah Hill, Leonardo DiCaprio, "The Wolf of Wall Street" Foto: SCANPIX

Oscarile kandideerinud somaallasest näitleja Barkhad Abdi avalikustas sel nädalal, et ta sai oma rolli eest kõigest 65 000 dollarit.

Abdi mängis filmis «Kapten Phillips» piraadikaptenit, kes Tom Hanksi tegelaskuju pantvangi võttis, vahendab Digitalspy. Arvatakse, et Hanks teenis oma rolli eest lausa 50 miljonit dollarit.

Üllatavalt vähe palka on saanud ka mitmed teised Hollywoodi näitlejad.

1. Jonah Hill, «Wolf of Wall Street» (2013)

Jonah Hill avalikustas hiljuti, et ta teenis Martin Scorsese filmis «Wolf of Wall Street» osalemise eest kõigest 60 000 dollarit. 30-aastane näitleja rääkis Howard Sterni saates, et talle maksti viiekohaline summa, millest läksid veel maha maksud. Kaasstaar ja produtsent Leonardo DiCaprio olevat teeninud umbes kümme miljonit dollarit. Hill, kes kandideeris rolli eest ka Oscarile, tunnistas samas, et ta oleks Scorsese filmis osalemise eest isegi peale maksnud.

2. Bill Murray, «Rushmore» (1998)

Bill Murray sai Wes Andersoni komöödias osalemise eest algselt 9000 dollarit, kuid hiljem maksti talle osa filmi kasumist. Anderson paljastas ka, et Murray maksis omast taskust 25 000 dollarit helikopteri rendi eest, mille stseenid lõpuks filmi lõppversiooni ei jõudnudki.

3. Lindsay Lohan, «The Canyons» (2013)

Lindsay Lohanile maksti väidetavalt kõigest sada dollarit päevas Bret Easton Ellise filmis «The Canyons» mängimise eest. Filmi võtted kestsid kokku 23 päeva. Hiljem olevat Lohan saanud «võrdse osa kasumist», kuid osad kõlakad väidavad vastupidist.

4. James Howson, «Wuthering Heights» (2011)

Pärast pikki otsinguid palgati Andrea Arnoldi filmi «Wuthering Heights» tundmatu briti näitleja James Howson. Kuuldavasti maksti talle kõigest 13 000 dollarit.

5. Brad Pitt, «Thelma & Louise» (1991)

Brad Pittile maksti läbimurderolli eest Ridley Scotti filmis «Thelma & Louise» kõigest 6000 dollarit. Tänaseks võib Pitt ühe osatäitmise eest küsida kuni 30 miljonit dollarit.

6. George Clooney, «Good Night, and Good Luck» (2005)

George Clooney oli filmi «Good Night, and Good Luck» kaasstsenarist, režissöör ja osatäitja, kuid ta küsis oma töö eest kõigest 120 000 dollarit. Ohverdus tasus end lõpuks ära, sest film kandideeris kuuele, sealhulgas parima filmi Oscarile.

7. Ethan Hawke, «The Purge» (2013)

Ethan Hawke avalikustas hiljuti, et ta ei saanud James DeMonaco lavastatud õudusfilmis «The Purge» osalemise eest alguses midagi. Hiljem sai ta oma protsendi kasumist. «Selle filmi juures polnud mingeid mugavusi. Ei mingit treilerit, autojuhti ega muud sellist. Lihtsalt hea roll ja režissöör. Terve võtete aja magasin tema diivanil,» seletas Hawke.

8. Jon Voight, «Midnight Cowboy» (1969)

Jon Voighti läbimurderoll filmis «Midnight Cowboy» oleks talle äärepealt rohkem maksnud kui ta selle eest sai. Voight oli enda sõnul toona nii meeleheitel, et ta ütles oma agendile, et ta on seda valmis tasuta tegema. «Nad võtsid sõnast kinni ja maksid mulle miinimumi,» ütles Voight. Stuudio saatis talle isegi arve kohvi eest!

9. Jim Carrey, «Yes Man» (2008)

Jim Carrey keeldus rolli vastu võttes palgast. Selle asemel sai ta suure protsendi filmi kasumist. Komöödia osutus üllatuslikult väga edukaks, tuues kokku sisse 226 miljonit dollarit. Carrey taskusse jõudis sellest tervelt 35 miljonit dollarit.

10. Chris Evans, «The Avengers» (2012)

Chris Evans sai Captain America rolli eest kaks miljonit dollarit, mis tundub ulmeline. Kuid kui võtta arvesse seda, et Robert Downey Jr viis samas filmis osalemise eest koju 50 miljonit dollarit, paistab see köömes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles