Uus teooria: Malaysia Airlines lend 370 maandus Andamani saarestikus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus teooria: Malysia Airlines lend 370 maandus Andamani saarestikus?
Uus teooria: Malysia Airlines lend 370 maandus Andamani saarestikus? Foto: SCANPIX

Lennufirma Malaysia Airlines lend MH 370 kadus Lõuna-Hiina mere kohal 8. märtsil olles teel Kuala Lumpurist Pekingisse.

Lennukit otsivad mitu riiki, kuid seni ei ole leitud ning selle tõttu kerkivad esile aina uued teooriad, edastab Reuters.

Sotsiaalmeedias levib üha enam müstilisi teooriaid, mis võis juhtuda lennukiga 239 inimesega pardal.

Eile laiendati Boeing 777-200 otsinguid India ookeanile. Täna käidi välja teooria, et lennuk võis maanduda India ookeanis olevale Andamani saarestiku mõnele inimtühjale saarele.

Indiale kuuluvas Andamani saarestikus on 572 saart, millest 37 on inimtühjad.

Lennuki otsingutes kasutatakse ka soojuskaamerat, mis võimaldab näha ka paksu taimkattega džunglialadel.

Seni ei ole lennuki saarele maandumise teooriale kinnitust leitud. See teooria põhineb vaid radarisüsteemist saadud info analüüsil.

Reutersi andmetel lendas lennuk ettenähtud kursist kõrvale.

Seni ei ole välistatud ka teooriat, et lennuk võidi kaaperdada. Ühe allika andmetel on teada, et  lennuk lendas radari vaateväljast kadumist Andamani saarestiku suunas. Väidetavalt saatis lennukisüsteem automaatselt veel tunde pärast kadumis satelliidi vahendusel signaale lennujuhtimiskeskusele.

Andamani saarestikus tegutseva ajakirjaniku Dennis Gilesi arvates ei saaks nii suur reisilennuk nagu Boeing 777-200 seal nähtamatult maanduda.

Indiale kuuluvad Andamani saared on saarestik Bengali lahe ja Andamani mere vahel. Pindala ulatub 6408 ruutkilomeetrini. Saarte suurim kõrgus 737 meetrit.

2011. aasta seisuga elas saartel 343 125 inimest.

Koos lõunas asuvate Nicobari saarte ja veel mõnede väiksemate saarerühmadega moodustavad nad India liiduala, mida tuntakse kui Andamanid ja Nicobarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles