Oscari-nominent Joaquin Phoenix: «Iga kuradi film on nagu esimene!»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võiks arvata, et pärast kolmekümneaastast karjääri meelelahutuses, tunneb kolmekodne Oscari-nominent Joaquin Phoenix (39) ennast näitlejaametis nagu kala vees. Kuid oma intervjuus ajakirjale Esquire avaldas näitleja, et tunneb paanilist hirmu iga kord kui võtteplatsile läheb.

Ka Joaquini uus roll kupeldajana filmis „Immigrant“ oli justkui tunnete virrvarr, kuna ta mängib väga vastuolulist karakterit – ta on manipulaator ja valetaja, kes nagu kiskja ootab laevalt saabuvaid noori naisterahvaid, et neid siis enda heaks tööle panna.

Joaquin Phoenixi karakter Bruno Weiss on 1920ndate aastate kupeldaja,kes läbi pettuse meelitab enda heaks tööle Poola immigrandi Ewa (Marion Cotillard) lubades talle algselt tööd õmblejana.

Varsti aga selgub, et Bruno huvi on teha Ewast järjekordne prostituut oma burleskiteatris. Vaatamata tema karakteri vastuolulisele iseloomule, on kriitikute sõnul Joaquin suutnud tuua Brunosse nii palju inimlikkust ja melodramaatilisust, et publik ei saa aru kas nad peaksid teda vihkama või kaasa tundma.

Filmi “Immigrant” režissöör James Gray on eelnevalt Joaquiniga koostööd teinud lausa neljas filmis. Ta räägib nende koostööst: „Sind tõmbab sellise näitleja poole, kellel on sinuga sama nägemus maailmast ja kunstist. Juba meie esimese filmi puhul mõistsin, et temas on tohutu emotsionaalne sügavus ja intelligentsus. Ta süüvib karakterisse ning elab selle protsessi nimel. Filmi „Immigrant“ filmimise ajal helistas ta mulle iga õhtu ja me rääkisime palju tema karakteri iseloomust.”

Hoolimata oma edust Hollywoodis, on Joaquin jäänud väga tagasihoidlikuks ning peab ennast töötajaks nagu iga teine. Vastupidiselt väga paljudele kolleegidele, ei pea Phoenix ennast staariks ning arvab, et tema edu on paljuski tingitud õnnest.

Filme tehes on tema suurim soov, et lavastaja tema tööga rahule jääks. „Ma ei tunneta endas annet. Iga kuradi film on nagu esimene. Ma lausa värisen enne võtete algust,” räägib emotsionaalsete draamade meister Joaquin.

Film „Immigrant“ esilinastub Eesti kinodes juba 28. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles