Noortalunikud võistlevad kutseoskustes

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Reedel võtavad Säreveres noortalunikud üle Eesti mõõtu kutseoskustes. Võistlevad maamajanduslike kutseõppeasutuste õpilased, Eesti maaülikooli üliõpilased ja noortalunikud vanuses kuni 40 aastat. Võistlus leiab aset juba kümnendat korda.

Kutsevõistlusi algusest peale korraldanud Vello Vilu lausus, et võrreldes algusaegadega on talunike oskused palju muutunud. «Kui esimesel võistlusel tegime täpsussõitu vana põka ehk T25-ga, siis tänapäeval õpetame talunikele juba täiesti kaasaegseid masinaid,» lausus ta.

Mõõtu võtavad võisteljad kümnes taluniku igapäevatöös, nagu teadmiste test, arvuti kasutamine, põllukultuuride tundmine (taimed), veiste eluskaalu määramine, traktori täpsussõit, põllu suuruse määramine sammudega, kartulite noppimine, põllutööriistade haakimine traktorile.

Põnevat võistlusmomenti pakub palgi saagimine käsisaega ja ajalootundmine Carl Robert Jakobsoni majamuuseumi abiga, kes lubas tuua mõistatadada endisaegseid majapidamisriistu. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles