Konservatiivsus ja tagasihoidlikkus pole enam moes!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskuse aatriumis toimunud moelaat „Moemaania“ - Anu Saagim koos MAKI disaineridega
Viru Keskuse aatriumis toimunud moelaat „Moemaania“ - Anu Saagim koos MAKI disaineridega Foto: Moemaania

Viru Keskuse aatriumis toimunud moelaat «Moemaania» osutus disainerite jaoks üliedukaks: keskust külastas laada ajal üle 33 000 inimese päevas ja noorte disainerite looming leidis ohtralt uusi fänne nii siit kui sealtpoolt piiri.
 

Liina Steini disaini müünud Jevgeni Fokin tõi välja kaks kõige menukamat toodet, milleks olid trükimustriga retuusid ja kamasuutra poose kujutavad ehted. «Suure imestusega avastasin, et Liina tooteid armastavad hoopis soomlased, kes võidu riideid proovisid,» üllatus Fokin.

 

ERKI moe-show’l üles astunud Kristi Pedanik leidis uusi fänne samuti välismaalaste seast, kes kiitsid disaineri julget värvikasutust, ning Kristi võib uhkelt öelda, et pärast «Moemaaniat» käib nii Tallinna kui ka välismaistel tänavatel tema loomingus üle kahekümne inimese.

Vallatuid ehteid loov Helen Valk ei olnud kiitusega kitsi: «Esiteks ei ole paremat asukohta kui Viru Keskus ja teiseks rekordmüügi teinuna võin kokkuvõtvalt öelda, et eestlastele meeldivad kõige rohkem neoonroosad ja mustad ehted.»

 

Viru Keskuse esindaja ja «Moemaania» ühe korraldaja Taivi Koitla sõnul on moelaat tänuväärne ettevõtmine kõigile pooltele. «Noored disainerid saavad hindamatu kogemuse kohtudes potentsiaalse tarbijaga ning adekvaatse tagasiside, millised detailid nii müügi kui ka toote kvaliteedi seisukohalt on olulised,» kommenteeris Koitla.

Lisaks on oluline oma loomingu ja enda tutvustamine tarbijale, kellel tihtipeale puudub võimalus oma lemmikdisainerite tooteid ühest kohast osta. Moekeskus plaanib sarnaste ürituste korraldamist jätkata ka tulevikus.

 

«Moemaanial» osalenud disainerid olid:

MAKI , Tallinn Dolls, Piret Ilves, Maarja Mõtus, Liina Stein, Anna Aksjonova, NYMF, Diana Kurves, Kristi Pedanik, Namarie, Piret Kändler, Sirje Raudsepp, Kadri Tulev, Margit Salk, Luule Pakkas, Laura Pählapuu, Eveli Glinjanski, Linda Kull, Laura Mitt, Arnika Salujärv, Helen Valk.
 

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles