Kolmandast Klassikatähtede saatest lahkus Pipilota Neostus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pipilota Neostus
Pipilota Neostus Foto: ERR

ETV Klassikatähtede saatest tuleb žüriilt ja televaatajatelt saadud häälte põhjal lahkuda flöödineiul Pipilota Neostusel, kelle esituses kõlas tänases saates Vivaldi «Kevade» I osa tsüklist «Aastaajad». Järgmise sammuna panevad võistlejad ennast proovile kontserdivoorus, mis toimub kolmapäeval, 26. märtsil kell 18.00 Estonia kontserdisaalis.

Võistlemist jätkavad: Katariina Maria Kits (viiul), Elina Netšajeva (laul), Taavi Orro (klarnet), Anni Ruugla (flööt), Henri Zibo (akordion) ja Jakob Teppo (klaver).

Tänases saates tuli võistlejatel esitada muusikapala koos tuntud artistiga, kelle isik selgus saates. Esitatavad teosed said võistlejad teada pärast eelmise saate lõppu.  Noortele klassikatähtedele olid täna lavapartneriteks: pianist Sten Lassmann, klavessiinimängija Ivo Sillamaa, saksofonikvartett SaxEst, tšellist Andreas Lend, pianist Age Juurikas, klarnetimängija Toomas Vavilov, kitarrist Heiki Mätlik ja laulja Helen Lokuta.

Žürii külalisliige flöödimängija Oksana Sinkova: «Mul on hea meel, et mind siia kutsuti, et sain oma panuse anda ja julgustavat kriitikat öelda. Minu soov oli, et see ei teeks neid maha, vaid paneks arenema õiges suunas. Nad on kõik väga huvitava sisemaailmaga solistid. Täna oli laval seitse huvitavat planeeti ja mul on kahju, et üks pidi välja jääma. Ma arvan, et täna oleks võinud teha erandi, sest nende taseme vahe ei olnud nii suur. Olen kindel, et Pipilota oleks järgmises saates väga huvitavat tulemust pakkunud.»

Telekonkurss Klassikatähed 2014 koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuvast kontserdivoorust. Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert. Žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap.

Veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, samuti registreeruda stuudiopublikuks; saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht: www.facebook.com/klassikatahed

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.

Saade valmib ETV, Eesti Kontserdi ja Klassikaraadio koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles