Fotod: Darth Vader tahab saada Ukraina presidendiks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina Internetipartei aktivistid esitasid presidendikandidaadiks "Darth Vaderi"
Ukraina Internetipartei aktivistid esitasid presidendikandidaadiks "Darth Vaderi" Foto: SCANPIX

«Tähesõdadest» tuntud tegelaskuju Darth Vader soovib Ukraina presidendiks saada.

Ukraina Internetipartei liige, keda teatakse vaid Darth Vaderi kostüümi järgi, teatas sel nädalal, et ta kandideerib presidendiks eesmärgiga taastada riigi kunagine hiilgus, kirjutab The Guardian.

Teatraalsete avalike üleasastumiste poolest tuntud Internetipartei valis oma ametlikuks presidendikandidaadiks Darth Vaderi, keda sageli koos ustavate stormtrooperitega Kiievi vabadusväljakul näha saab.

«Ainult mina üksi saan teha vabariigist impeeriumi; taastada selle riigi kunagise hiilguse ning tagasi tuua kaotatud territooriumi ja uhkuse,» lubas Vader.

Internetipartei väitel on nad nõutud 2,5 miljonit grivnat (160 000 eurot) registreerimistasu juba ära makstud.

Darth Vader on varemgi Ukraina poliitikas osalenud. 2013. aasta novembris ilmus ta koos stormtrooperitega Odessa linnavalitsusse ja kuulutas end seal linnapeaks. Kohaliku meedia väitel nõudis ta siis ka eriparklat, kuhu ta oma kosmoselaeva parkida saaks.

Ukraina presidendivalimised toimuvad 25. mail. Ukraina Internetipartei registreeriti 2010. aastal ning nende eesmärgiks on luua Ukrainasse e-valitsus, korraldada üleminek digitaalmeediale ja pakkuda kõigile kodanikele tasuta arvutikursusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles