Ettevõte saatis reisijad ohust hoolimata Hurghadasse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hurghadas leiti jaanuaris kahe šveitslase surnukehad.
Hurghadas leiti jaanuaris kahe šveitslase surnukehad. Foto: SCANPIX

Kui reisifirmad Novatours ja TezTour tühistasid seoses välisministeeriumi ohuhoiatusega tänased reisid Egiptusesse, siis GoAdventure saatis täna pärastlõunal reisijad Hurghadasse.

GoAdventure’i jurist Ulvi Moesaar sõnas, et ta ei saa hetkel teemat lähemalt kommenteerida, kuid kinnitas, et tänane lend Hurghadasse väljus.

«Selline survestamine on igalt poolt, aga ei ole nii, et võtad sõrmenipsuga lennuki maha. Eile õhtul tuli välisministeeriumi hoiatus. Meie ka tegutseme, peame koosolekuid, suhtleme omavahel,» rääkis ta.

Moesaar lubas hiljem välja saata pressiteate.

Välisministeerium teatas eile, et soovitab seoses suurenenud julgeolekuohuga Egiptuses vältida igasugust reisimist Egiptusesse, sealhulgas turismikuurortidesse Hurghadasse ja Sharm el Sheikhi.

Tarbijakaitseamet teatas hommikul, et on suhelnud kõigi Egiptusesse reise korraldavate reisifirmade ja välisministeeriumiga.

Vaatamata keerulisele olukorrale on ametil hea meel tõdeda, et Eesti reisijate turvalisus on prioriteet ning reisikorraldajad TezTour ja Novatours on võtnud välisministeeriumi hoiatust tõsiselt ja lõpetavad Egiptuse reisihooaja planeeritust varem, tagades kõik tarbijatele võlaõigusseadusega seatud õigused.

Amet loodab, et samale otsusele jõuab ka reisikorraldaja GoAdventure OÜ. Vastasel juhul soovitab tarbijakaitseamet reisibüroodel lõpetada GoAdventure’i reiside vahendamise Egiptusesse, arvestades ministeeriumi ohuhinnangut ja soovitust vältida reisimist Egiptusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles