Jaapani suurim yakuzade grupeering avas oma lehekülje

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani suurim organiseeritud kuritegevuse grupeering avas oma lehekülje
Jaapani suurim organiseeritud kuritegevuse grupeering avas oma lehekülje Foto: SCANPIX

Jaapani suurim organiseeritud kuritegevusega tegelev grupeering käib ajaga kaasas.

Yamaguci-gumi avas internetis oma lehekülje, milles on informatsioon nende kohta ning ka üllatavalt tekst, milles öeldakse, et nad võitlevad narkotarbimise vastu, edastab AFP.

Leheküljel on ka videoid, millel on näha selle grupeeringu liikmeid külastamas zen-budistlikke ja shinto pühamuid ning abistamas pärast 2011. aasta maavärinat ja tsunamit.

Tegemist ei ole Jaapani maffia esimese sellise sammuga. Möödunud aastal hakkas Yamaguchi-gumi andma välja ajalehte, milles on näiteks artikleid liikmete puhkuse veetmisest, kalastusretkedest ja isegi haikusid.

Asjatundjate sõnul pingutavad kuritegelikud organisatsioonid aina enam, et endast väliselt head muljet jätta. Tegelikkuses aga tegelevad yakuzad rahapesu, narkootikumide salakaubandusega, prostitutsiooni ja väljapressimistega. Samuti ka internetiporno ja börside manipuleerimisega.

Jaapani seaduste kohaselt ei ole samas sellised organisatsioonid keelatud.

Väidetavalt kuulub Yamaguchi-gumisse 20 400 aktiivset liiget ning umbes 18 600 vähem aktiivset liiget. Neist juhte on 102: üks boss kumicho, 15 shateid ja 86 wakachut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles