Neli põhjust, miks vaesem mees on parem partner

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki vaene mees ei suuda naisele pakkuda luksuslikku elu, teeb just tema naise õnnelikuks
Ehkki vaene mees ei suuda naisele pakkuda luksuslikku elu, teeb just tema naise õnnelikuks Foto: SCANPIX

Ehkki keskmisest väiksema sissetulekuga mehega koos elades jäävad naisel ära luksuslikud puhkusereisid ja kallid kingitused, teeb just vaesem mees naise õnnelikuks, väitis Chicago ülikooli psühholoogiaprofessor Adam Galinsky.  

1. Vaesem mees on truum

Chicago ülikoolis tema juhtimisel läbiviidud uuringust selgus, et keskmisest kõrgema sissetuleku ja sotsiaalse staatusega mehed suhtusid enda kõrvalhüpetesse tunduvalt leebemalt kui väikest palka teenivad mehed.

Seevastu teiste meeste truudusetusesse suhtusid nad väga kriitliselt. «Raha ja kõrge positsioon süvendab meestes ebalojaalsust ja teisi negatiivseid omadusi,» kinnitas professor Adam Galinsky ajakirjale Women's Health.

Galinsky uuringust selgus ka, et väiksema sissetulekga mehed olid rohkem pühendunud ühele ja ainsale naisele.

2. Vaesem mees käitub võluvamalt naise sõpradega

Väikese ja keskmise sissetulekuga mehed on naise sõpradega suheldes meeldivamad ja sõbralikumad kui nende jõukad sookaaslasd, selgus ajakirjas Psychological Science avaldatud uuringust.

Sellest ilmnes, et vaesemad mehed püüdsid suheldes rohkem saavutada silmsidet, nad olid vestluses sõnakamad ja ka naersid palju meelsamini kui rikkad ja kõrge sotsiaalse staatusega mehed. Jõukad mehed mõtlevad alateadlikult, et neil ei pea olema sotsiaalseid oskusi, mis põhjustabki kõrki ja ülbet käitumist, oletavad uurijad.

«Kõhna rahakotiga mehed üritavad agaramalt olla head suhtlejad. Nende jaoks on see ellujäämise küsimus, samal ajal kui jõukad mehed arvavad, et neil pole selliseid oskusi vaja,» ütles psühholoog ja raamatu «Sündinud heaks» autor Dacher Keltner.

3. Vaesem mees toetab naise karjääri

Veel üks, ajakirjas Journal of Applied Psychology avaldatud uurimustöö tõi välja mehe jõukusega kaasneva ebameeldiva isiksuseomaduse. Sellest uuringust selgus, et jõukad mehed on tihtipeale seksistlikumad kui väiksema sissetulekuga mehed.

«See on tingitud asjaolust, et rikkad mehed on enamasti alfaisased, kes usuvad, et pere ära elatamine on mehe töö,» ütles uurimuse autor, Cornelli ülikooli abiprofessor Beth Livingston. «Nad soovivad meelsasti, et naine jääks koduseks.»

Väiksema sissetulekuga mehed seevastu toetavad naise karjääripüüdlusi tunduvalt agaramalt kui jõukad, selgus uuringust. «Need paarid aga, kes teineteist tööalaselt toetavad ja julgustavad, on suure tõenäosusega oma kooselus õnnelikumad,» lisas psühholoog Joshua Coleman. Viimane on kirjutanud isegi selleteemalise raamatu «Õnnestunud abielu».

4. Seks on parem

Tühja rahakotiga mehed ei pruugi ehk pakkuda oma kallimale õhtusööke kalli šampanja ja üllatuskingitustega, kuid kogu oma energia suunavad nad eeskujulikule sooritusele voodis.

«Mõnikord ei olegi briljantkõrvarõngaste vahetamine jumaliku seksi vastu nii halb mõte. Oma partneri üllatamine voodis on jõukohane ka väga väikese sissetulekuga meestele. Kui naine talle meeldib, paneb selline mees tema südame võitmiseks kõik oma oskused mängu. Kui ta ei saa lubada naisele luksuslikke kohtinguid, üritab ta seda korvata magamistoas,»  ütles psühholoog Bethany Marshall, raamatu «Tehingumurdjad» autor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles