Itaallanna suri aborditableti tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aborditablett RU486
Aborditablett RU486 Foto: SCANPIX

Itaalias suri selle nädala kolmapäeval aborditableti tagajärjel naine.

Tegemist on Itaalias esimese juhtumiga, mida seostatakse vastuolulise RU486 ravimiga, edastab The Local.

Torino Martini haigla arstid ei suutnud päästa 37-aastase naise elu, kellel tekkis südame seiskumine. Naiselt võttis elu abordi tegemiseks mõeldud ravimiannus.

Juhtunust šokeeritud arstide sõnul tegid nad kõik vastavalt reeglitele. Esmalt tehti aborti soovinule ultraheliuuring ning siis anti aborti esile kutsuvat ravimit.

Naise surnukehale tehti täna lahkamine ja see näitas, et ta surma põhjustas tablett RU486, mis tekitas ta südame- ja veresoonkonna töös probleeme.

RU486 on Itaalias ametliku aborditabletina kasutusel 2009. aastast.

Tegemist on ravimiga, mida ei müüda apteekides ning seda saavad määrata vaid arstid. RU486 on seksijärgse hommiku tablett, mida saab võtta kuni 72 tundi pärast seksi. See ravim blokeerib hormoonid, mis on vajalikud viljastatud munaraku kinnitumiseks emakasse.

RU486 hakati kasutama 20 aastat tagasi ning esmalt Prantsusmaal.

Selle abordiravimiga seostatakse 16 surmajuhtumit, millest esimene oli 1991. aastal Prantsusmaal. Sellest tingitud surmajuhtumeid on olnud ka USAs, Austraalias, Rootsis ja Suurbritannias.

Ravimi kõrvalmõjudeks on verejooksud ja uimasus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles