Tony teatriauhinna võitsid Catherine Zeta-Jones ja Denzel Washington

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutöö auhinna meeste seas sai Alan Ayckbourn
Elutöö auhinna meeste seas sai Alan Ayckbourn Foto: SCANPIX

Tänavusel Tony auhindade jagamisel läks hästi filminäitlejatel: Denzel Washington tunnistati parimaks meesdraamanäitlejaks, Catherine Zeta-Jones parimaks muusikalinäitlejannaks peaosas ja Scarlett Johansson parimaks naiskõrvalosatäitjaks muusikalis.

Parimaks naisdraamanäitlejaks valiti Viola Davis («Aiad») ja parimaks meesmuusikanäitlejaks Douglas Hodge («Linnupuur»). Parimaks näidendiks valisid asjaomased lavateose «Punane» ja parimaks muusikaliks «Memphise».

Denzel Washington mängib edu toonuid näidendis koristaja Troy Maxsonit, kes unistas nooruses profikarjäärist pesapallurina. Kuid parimatesse liigadesse ta mängima ei saanud, sest siis mustanahalisi mängijaid tõrjuti. Nüüd on mehel pesapalli-andekas poeg, kuid Washingtoni esitatud tegelane pole kindel, kas see om tema päris laps... Washingtoni tegelaskuju naist Rose`i mängib Viola Davis.

Catherine Zeta-Jonesile Tony toonud rolliks on näitlejanna Desiree Armfeldt, kel Rootsi maamajas toimuva tegevustiku käigus tuleb jõuda selgusele oma emotsioonides. Sensuaalsetest suhtepuntratest muusikalis puudust ei tule...

Scarlett Johnsson mängib muusikalis «Vaade sillalt» 17-aastast Catherine, kellest on sisse võetud neiu tädipoeg.

Douglas Hogge sai auhinna rolli eest muusikalis «Linnupuur», kus ta mängib gay-meest, kes püüab oma seksuaalorientatsiooni varjata.

Eile jagati New Yorgis Tony auhinda välja 64. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles