Kuninganna Marie Antoinette`i maali modelliks valiti endine kõrgklassi prostituut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zahia Dehar Marie Antoinette`ina
Zahia Dehar Marie Antoinette`ina Foto: parisienne.fr

Prantsusmaal lahvatas skandaal endise kõrgklassi prostituudi ümber, kes valiti maali jaoks kehastama kunagist kuningannat Marie Antoinette´i.

Tegemist oli riikliku tellimusega ning kaks kunstnikku pidid valima naise, kes iseloomustaks tänapäeva prantslannasid, kirjutab The Local.

Väljavalituks osutus endine alaealine prostituut ja seltskonnadaam Zahia Dehar.

Seda naist tuntakse eelkõige kui jalgpalluritega seksijat.

Kunstnikel Pierre`il ja Gillesil valmis maal, millel on näha kuninganna Marie Antoinette´i, kellel on Dehari välimus.

Kunstnike sõnul oli välja valitud naine just õige kehastama kuulsat kuningannat, kes giljotiini all pea kaotas.

«Niipea kui saime teada, et peame tegema maali Marie Antoinette`ist saime aru, et Zaharia sobib modelliks kõige paremini. Tal on kuningannalik hoiak ning ta on ilus,» laususid kunstnikud.

Zahia Deharit on näha kuningannana idüllilises stseenis. Ta kannab valget lillelist ajastuhõngulist kleiti ja soengut olles ümbritsetud loodusega. Maalil on ka luiged ja järv. Ta hoiab käes roosiõit.

Prantsuse meedia irvitas, et tegelikult valiti õige naine, kuna Marie Antoinette oli frivoolne, labane ja oletatavalt ka prostituut.

Marie Antoinette (2. november 1755 – 16. oktoober 1793) oli Prantsusmaa ja Navarra kuninganna 1770–1790,  kuningas Louis XVI abikaasa.

Ta sündis Saksa-Rooma keisri Franz I ja keisrinna  Maria Theresia perre.

14-aastaselt abiellus ta tulevase Prantsusmaa kuninga Louis XVI-ga. Juba ta eluajal hakkasid tema kohta levima legendid ta kõlvatuse ja luksusliku elustiili kohta.

Marie Antoinette olevat öelnud ka ajalukku läinud lause «Kui neil ei ole leiba, söögu saiakesi» (Qu'ils mangent de la brioche). Ta olevat seda öelnud selle peale kui talle teatati, et rahvas on nii näljas, et neil ei ole enam isegi leiba.

Ta giljotineeriti Prantsuse revolutsiooni ajal 16. oktoobril 1793. aastal riigireetmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles