ELU24 LIVE/ Külas käis Jazzkaarel esinev talent Kadri Voorand

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 live on sel nädalal Jazzkaare vaimus ning kutsusime stuudionurka külla omanäolise džässmuusiku Kadri Voorandi.

Kadri Voorandit hinnatakse Eesti üheks omanäolisemaks nooreks jazzlauljaks ja heliloojaks.

Kadri Voorand on eriline jazzitalent, kelle karismaatiline hääl, esitus ja isikupärane looming vaimustavad nii kodupublikut kui ka jazzisõpru mitmel pool Euroopas, USA-s ja Kanadas. Esimeste seas pälvis ta noore jazzitalendi väärika auhinna.

Tunnustust ja auhindu on pärast seda lisandunud nii kodus kui võõrsil. Voorand on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja Stockholmi Kuninglikus Muusikaakadeemias.

Nüüd juba kolmandat aastat, õpetab ta samas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias jazzvokaali, olles osakonna noorim õppejõud.

Lauljatarilt on ilmunud kaks autorialbumit, neist viimane – «Kosmogooniline etüüd» – jõudis Euroopa jazziajakirjanike edetabeli top 10-sse.

Kadri on oma hääle andnud mitmetele heliplaatidele.

2011. aastal moodustas ta vokaalansambli Estonian Voices. Samuti osaleb Kadri mitmete teiste muusikute bändides ja CD-plaatidel, nagu näiteks Tanel Ruben Quintet, Stupid F & Hash, Urmas Lattikase bänd, Toomas Rull «Eesti hääled 2» (2011), Anthony Branker & Ascent USA-s.

Põnev on olnud ka koostöö Eesti, Soome ja Rootsi muusikutega, muuhulgas ka norralanna Hanna Paulsbergiga, kellega koos on juba antud hulk kontserte ja ees on ootamas veel hulk põnevaid esinemisi. 

Kadri muusikat on Postimehe artiklis väga tabavalt iseloomustanud Hedvig Hanson: «Muusikas end vabaks lastes ei püüa ta publikule meeldida, tähtis on vaid avanemine ja täielik ausus iseenese, muusika, teiste muusikute suhtes. Ainult nii saab olla aus ka publiku suhtes. Tema tehnilised oskused koos elektrooniliste abivahenditega annavad võimaluse teostada kõige meeletumaid ideid. Tulemus on täiesti omalaadne, enneolematu muusika.»

Kadrit saadab Mihkel Mälgand bassil ja Virgo Sillamaa kitarril.

Kadri Voorandi trio ootab teie küsimusi! Postitage need kindlasti kommentaariumisse!

Lülituge live'i jazzilainele neljapäeval kell 14:30 Elu24 lehel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles