Piltuudis: merejalaväelased kuulasid Kairit Tuhkaneni

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kairit Tuhkanen esineb merejalaväelastele
kairit Tuhkanen esineb merejalaväelastele Foto: Eesti Kaitsevägi

Pühapäeval esinesid õppusel BALTOPS osalevatele merejalaväelastele ja sõduritele Kairit Tuhkanen ja ansambel Släm. laigulistes mundrites mehed pildistasid valges pitsivahus Kairitit suure huviga.


Eesti kaitseväe teatel oli Scoutspataljoni ja USA merejalaväe ühispataljonil eile esimene puhkepäev pärast nädalapikkust harjutusperioodi Kaitseväe Keskpolügoonil. Sõdurid ja merejalaväelased said Tapa sõjaväelinnakus puhata, kuulata muusikat ja võtta osa spordivõistlustest. Täna, 15. juunil viib merejalaväelaste ja Kaitseliidu koondüksus BALTOPSi raames läbi maabumisharjutuse Loksa rannas. Maabumisoperatsioon algab teisipäeval kell 9 hommikul Loksa sadama läheduses.

BALTOPS on Läänemere suurim mereväeõppus, kus osalevad USA ja Läänemere äärsed riigi. Õppust korraldatakse 1971. aastast. Õppuse raames viiakse sel aastal esmakordselt läbi maabumis- ja liitlasvägede vastuvõtuharjutused Eestis ja Lätis. BALTOPSi Eesti faasis osaleb pea 1500 kaitseväelast Eestist, Ameerika Ühendriikidest ning NATO staapidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles