Barcelona kliinik ravib homoseksuaalsust tablettidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitüdrukud üritasid end kiusamise tõttu tappa.
Koolitüdrukud üritasid end kiusamise tõttu tappa. Foto: SCANPIX

Hispaanias Barcelonas asuv kliinik ravib homoseksuaalsust tablettide abil.

Tibidabo kliinikus töötavate meedikute sõnul saab ravimite ja psühhiaatrilise ravi abil edukalt samasooiharusest terveks ravida, vahendab mtv3.fi väljaannet El País.

«Samas ei ole teaduslikke uuringuid, mis tõendaksid, et homoseksuaalsus on haigus,» lausus sellise ravi vastane, terapeut Marina Geli.

Geli sõnul otsivad sellest kliinikust abi eelkõige usklikud noored, kelle usk keelab homoseksuaalsuse.

«Usku ja seksuaalsust ei peaks ühte patta panema. Nende noorte uskumused ja seksuaalsus on vastuolus ning see häirib neid. Loota, et tabletid selle vastuolu lahendavad, on naiivsus,» jätkas asjatundja.

Hispaania tervishoiuametnikud uurivad, millist ravi Tibidabo kliinik pakub ning kas see ka mõjub. Kui selgub, et kliinikus pakutav ravi tõesti muudab seksuaalorientatsiooni, siis tehakse lisauuringuid.

«Mitte keegi ei taha olla homoseksuaal. Kui tablettide abil on võimalik heteroks saada, siis enamik homoseksuaale vist võtaks selle ravi ette,» kaitses psühhiaater Joaquin Muñoz kliinikut.

Muñoze arvates on homoseksuaalsuse puhul tegemist raku- ja geenipõhise haigusega, mida on võimalik õigete ravimite ja psühhoteraapia abil ravida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles