Galerii: raju kontserttuuri «Eile nägin ma Eestimaad» proovisessioon

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. - 27. juulil ja 21. augustil toimub erinevatel Eesti vabaõhulavadel raju kontserttuur «Eile nägin ma Eestimaad».

Taavi Peterson ja tema legendaarsed sõbrad viivad läbi taaskohtumise ansambli RUJA muusikaga. Bändis mängivad Margus Kappel, Jaanus Nõgisto, Andrus Vaht ja Priit Kuulberg, kes andsid RUJAle kõla 70ndate keskel ja lõpus.  

Kuulda saab nii ülituntud hitte kui ka midagi sellist, mida tänapäeva publikum ettegi ei oska kujutada. See rock on roostevaba ja see on tehtud Eestis eesti muusikute poolt, mõtlemata aktuaalsetele moetrendidele.

Ansambel RUJA andis viimase kontserdi 12. oktoobril 1994, mõned nädalad peale parvlaev Estonia hukkumist, misjärel leppisid muusikud kokku, et RUJA nime all edaspidi ei esineta.

Taavi Peterson ja tema sõbrad ei kavatsegi korraldada ekskursiooni muusikalisele surnuaiale, vaid äratada uue energiaga ellu põhjus, miks üldse on mõtet rockmuusik olla.

Taavi Peterson ja Tartu Kontserdi peaprodutsent Väino Land tegid ettepaneku neljale RUJA endisele liikmele anda suvel kokku 11 kontserti. RUJA liikmed mõtlesid natuke, pidasid aru ja ütlesid... jah!

Bänd ei tuurita siiski RUJA nime all, vaid ettevõtmise esinejanimi on «Taavi Peterson ja legendaarsed sõbrad».

Kogu kava on RUJA muusikast ja ettekandele tuleb nii üldrahvalikult tuntuks saanud ajatud hitte kui laule, millest laiem avalikkus seni midagi ei tea ja mida bänd omal ajal harva esitas tehniliste võimaluste nappuse tõttu.  

Bänd veetis kaks päeva helisalvestusstuudios ja lindistas kaks olulist lugu, Rein Rannapi «Eile nägin ma Eestimaad» ja «Parandamatu», samuti kestis nädalane proovisessioon Jaanus Nõgisto kodustuudios. Andrus Vaht, RUJA esimene ja süsteemi loonud löökriistamängija, saabus proovisessioonile Rootsist. Sessioon oli üliintensiivne ja andis lootust vägevaks kontserdielamuseks.

RUJA liikmed on vaimustuses Taavi Petersoni vokaalsetest võimetest, kompetentsist ja hoiakust RUJA laulude isikupärasel tõlgendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles