Video: Legendaarne punk-rokk ansambel Vanemõde on taas hoos!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarne Eesti bänd Vanemõde on taas hoos nagu poleks vahepeal eemal oldudki. Lihavõttepühade ajal esineti Pärnu Kuursaalis. Kaasa lõi ka särtsakas punapea Angela Aak.

Legendaarne punk-rokk ansambel Vanemõde niitis kuulsust 1980. aastate teisel poolel

Vanemõde sündis, kui 1985. aastal keelati toonase kultuuriministeeriumi poolt ära ansambli Turist tegevus. Turistis mängisid Andrus Kerstenbeck ja Veljo Vingissar. Pärast aastast jõudehetke 1986. aastal otsustasid mehed ametivõimude kiuste muusikaga edasi tegeleda ning uue bändi teha.

Teiste seas liitus bändiga ka endise Päratrusti liige Jaak Arro. 1986. aasta nääripeol astuti Tartus lavale esimese kontsertiga. Arrol tekkis mõte teha video. Selle stsenaarium sai aga liiga karm ning mõned noored pillimehed lahkusid bändist. Kerstebeck leidis Eesti Filharmoonia palgal olnud Aaki ja Roosa.

1987. aastal läks Gunnar Graps Venemaale turneele ja otsis endale selleks bändi. Vanemõde kaotas Aaki ja Roosa. Asemele tulid Margus Alviste ja Raul Ukareda. Ukareda käis sel ajal keskkoolis ja tihti pidi Kerstenbeck käima kooli direktori juures Ukaredat kontserdi jaoks vabaks küsimas.

1988. aastal tuli sõjaväest Hendrik Sal-Saller ja liitus samuti bändiga. Bändis on olnud 17 erinevat bassimängijat, teiste seas ka hiljem Ameerika Ühendriikidesse suundunud Raul Sepper. 1989. aasta välisreisi ajal jäid Ivar Liinev ja Alviste välismaale ja bänd lagunes. Kerstenbeck tegi stuudios lugusid, mida kunagi esitatud pole.

Vanemõde on seni välja andnud kolm kassetti: «Estraad!?», «Elu armastan Sind» ja «Piip… Piip… Piip…».

Vanemõde hetke koosseisu kuuluvad: Andrus Kerstenbeck (trummid), Margus Alviste (bass), Angela  Aak (kitarr), Jaak Arro (laul), Jüri Roosa (bass), Veljo Vingissar (kitarr, laul).

Vaata videot!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles