Pühajärvel avati heategevuslik fotonäitus "Lõuna-Eesti rallid"

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallid pakuvad fotograafidele palju põnevaid kaadreid. See pilt on tehtud eelmisel aastal SEB Mulgi rallil, kui Sander Pärn ja Ken Järveoja sõitsid Mõõnaste-Sultsi katsel.
Rallid pakuvad fotograafidele palju põnevaid kaadreid. See pilt on tehtud eelmisel aastal SEB Mulgi rallil, kui Sander Pärn ja Ken Järveoja sõitsid Mõõnaste-Sultsi katsel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hetke tabamine on fotograafi jaoks äärmiselt oluline. Autorallis on see kiiruse tõttu eriti raske, kuid aastate jooksul on Lõuna-Eesti teedel sõidetud rallidel tabatud palju häid hetki. Osa neist on nüüd väljas Pühajärve SPA & Puhkekeskuse konverentsikeskuses avatud heategevuslikul fotonäitusel “Lõuna-Eesti rallid”.

Näitusel välja panud fotodel on kajastatud viimaste aastate Lõuna - Eestis toimunud nii suvised kui talvised autorallid. Fotodel tuleb välja Eesti parimate ralliteede eripära, rohkete tarmpliinidega künklik maastik, vahelduvad ja rasked ilma- ning teeolud ja palju muudki.

Kuna tegemist on heategevusliku fotonäitusega, siis saab näitusel väljas olevaid pilte osta, piltide müügist saadud tulu annetatakse Otepää noorte vabaaja pargi ehitamiseks.

"Kuna Eestis korraldatakse sellised fotonäituseid väga harva, tuli mõte sel suvel üks selline fotonäitus korraldada. Ja et asjale veel lisandväärtust anda, otsustasime teha heategevusliku näituse, millest saadud tulu suunataks Otepää noortele, " rääkisnäituse üks korraldajatest Timo Anis.

Näitusel väljas olevate fotode autoriteks on suurte kogemustega autospordi fotograafid Ilmar Aavik, Erik Lepikson, Timo Anis ja Ray Põder. Põhjust, miks näituse asukohaks valiti just Pühajärve pole raske ära arvata.

"Selle suvine Mad-Croc Rally Estonia, mis sõidetakse 16.-18. juulil ja mille keskus asub Otepääl, toob raja äärde tuhandeid rallisõpru ja me loodame, et kõik need rallisõbrad leiavad aega ka näituselt läbi astuda ja vaadata oma silmaga Eesti autospordi fotograafide poolt Lõuna-Eesti teedel jäädvustatud põnevamaid hetki. Usun, et sellel näitusel on igale maitsele midagi," arvas
Timo Anis.

Näituse külastamine on tasuta. Näitus on avatud kuni 18 juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles