Video: Hitachi plaanib ehitada maailma kõige kiiremad liftid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina pilvelõhkuja saab maailma kiireimad liftid
Hiina pilvelõhkuja saab maailma kiireimad liftid Foto: channelnewsasia.com

Jaapani inseneri- ja elektroonikafirma Hitachi plaanib Hiina pilvelõhkujasse ehitada maailma kõige kiiremad liftid.

Lõuna-Hiinasse Guangzhousse rajamisel oleval pilvelõhkujal CTF Financial Centre saab olema 111 korrust, kus hakkavad asuma korterid, hotell ja kontorid, edastab Discovery News.

Kuid kuna maailmas on palju pilvelõhkujaid, siis see ehitis ei ole just ime. Küll aga teevad selle hoone kunagi kuulsaks sealsed kiirliftid.

Hitachi teates seisab, et rajatavad liftid viivad esimeselt korruselt 95. korrusele 43 sekundiga.

Need liftid hakkavad liikuma kiirusega 72 kilomeetrit tunnis, tehes neist maailma kõige kiiremad liftid.

Praegune liftide kiirusrekord on Taiwani pilvelõhkuja Taipei 101 käes. Sealsed liftid liiguvad 60 kilomeetrit tunnis, viies sõitjad viiendalt korruselt 89. korrusele 37 sekundiga.

Hitachi pressiteates seisab, et liftide juures kasutatakse tehnoloogiat ja materjale, mis hoiavad ära vibratsiooni ning takistavad kiiresti liikumisel reisjate kõrvade lukku minemist.

Hitachil on plaanis ehitada 95 lifti, millest vaid kaks on ülikiired. Ehitatavatest liftidest 28 on kahe korrusega ning kümmekond kiirliftid.

Hiinasse rajatav pilvelõhkuja peaks valmima 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles