Quentin Tarantinol ei õnnestunud filmikäsikirja lekitamise eest kahjutasu saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: SCANPIX

Hollywoodi režissöör Quentin Tarantino andis kõmusaidi Gawker kohtusse, kuna filmitegija sõnul aitas see lehekülg lekitada ta uue filmi «The Hateful Eight» käsikirja.

Tarantino tahtis saada kohtu kaudu kahjutasu üks miljon dollarit, edastab BBC.

Nüüd langetas USA kohus otsuse, et Gawker ei ole seadusi rikkunud, kuna režissöör ei suutnud tõendada, et tema kui käsikirja autori õigusi on rikutud. Ka ei pea Gawker režissöörile kahjutasu maksma.

Gawker pani 146-leheküljelise käsikirja internetti selle aasta jaanuaris.

Tarantino süüdistas Gawkerit «kiskjalikus ajakirjanduses». Gawker viitas, et nende allikaks oli anonüümne lehekülg anonfiles.com, kust nad käsikirja leidsid.

Gawkeri esindaja sõnul oli see dokument juba varem internetis olemas ning nemad vaid kopeerisid selle.

«Tarantino ise aitas käsikirja lekkimisele kaasa, kuna ta oli varem jaganud seda paljudele inimestele,» lisas esindaja.

Kohtu sõnul ei suutnud Tarantino advokaat näidata, kas keegi sai sellest käsikirjast teadlikuks alles pärast seda kui Gawker selle avaldas.

Tarantino sõnul anndis ta käskikirja kuuele inimesele, kelle seas olid ka näitlejad Michael Madsen, Bruce Dern ja Tim Roth.

Filmide «Kill Bill», «The Pulp Fiction» ja «Django Unchained» režissööri sõnul sai ta lekke jälile, kui ta hakkas saama kõnesid näitlejate esindajatelt. Näitlejad olid kuulnud Tarantino uuest plaanitavast filmist ja tahtsid rolli saada.

Tarantino luges sel nädalal algset käsikirja Los Angeleses ette. Ta selgitas, et muudab pärast leket käsikirja ning plaanib sellest ikkagi filmi teha.

«Töötan teise käsikirja kallal ja teen veel ka kolmanda käsikirja,» lausus režissöör.

Madsen, Dern ja Roth osalesid käsikirja lugemisel. Lugu räägib pearahaküttidest, kes tegutsevad 19. Sajandil USAs Wyomingis ning kes satuvad lumetormi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles