Ku Klux Klani juht jäi kunagi mustanahalise meesprostituudiga vahele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frazier Glenn Miller 1984. aastal
Frazier Glenn Miller 1984. aastal Foto: SCANPIX

USAs  valgete hegemooniat ülistava organisatsiooni Ku Klux Klani ühe juhi mineviku uurimine tõi päevavalgele hämmastavaid fakte.

Frazier Glenn Miller asutas 1980. aastatel Põhja-Carolinasse Ku Kluxi Klani allorganisatsiooni Carolina Knights, kirjutab AP.

Ku Klux Klani liikmed vihkavad tumedanahalisi, juute ja homosid.

Miller arreteeriti selle aasta 13. aprillil pärast Kansases Kansas Citys juutide kultuurikeskuses ja vanadekodus toimunud tulistamist. Teda kahtlustatakse kolme inimese tapmises.

Nüüdse uurimise käigus paljastus fakt, et politsei tabas aastakümneid tagasi Milleri seksimas auto tagaistmel mustanahalise meesprostituudiga.

Miller on avaldanud artikleid, milles seisiab et valged mehed rikuvad oma rassi sellega, et sekisvad ja saavad järglasi tumedanahaliste naistega.

Tegemist oli naiseks riietunud meesprostituudiga. Juhtum ei toonud Millerile kaasa süüdistusi, kuid nüüd tõid võimuesindajad selle juhtumi päevavalgele.

«Ma ei läheks üksikasjadesse, kuid selline juhtum leidis aset. Faktid räägivad enda eest,» lausus 1980. aastatel Milleri kohtujuhtumis prokuröriks olnud Douglas McCullough.

Miller on nüüd 73-aastane ning sõnas vana juhtumi uuesti uurimisel, et ta meelitas mustanahalise endaga autosse, et teda peksta, mitte temaga seksida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles