Tartu Indiefest toob hipsterid lavale ja lava ette

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2014, esimese poolfinaali salvestus. Norman Salumäe ja August Hunt
Eesti Laul 2014, esimese poolfinaali salvestus. Norman Salumäe ja August Hunt Foto: Karli Saul/SCANPIX

19.-24. mail toimub teist korda Tartu Indiefest. Neljal erineval laval astuvad üles muusikud kümnest erinevast Euroopa riigist.

Nädala jooksul on publikul võimalus osa saada laiast programmist, mis haarab enda alla nii kohalikud tänavamuusikud, kui ka Euroopas tuuritavad artistid Baltikumist, Norrast, Islandilt, Luxemburgist, Prantsusmaalt, Taanist, Hollandist ja Suurbritanniast. Festivali eriüritused tutvustavad läbi erinevate valdkondade indiekultuuri üldisemalt. Tutvuda saab näiteks indiemängude, –kirjanduse ja –kunstiga.

Indiefesti tipuks on 24. mail Tartu Loomemajanduskeskuse ja Loodusmaja pargis asuv pealava, kus terve päeva jooksul esinevad teiste tuntud kodumaiste muusikute kõrval Elephants From Neptune, Frankie Animal ja August Hunt.

Välisartistide hulgas on Bon Iveriga tuuritanud norrakad ansamblist Highasakite, Islandi indiebänd Kaleo ja viimati märtsis Eestit külastanud taanlane Sekuoia. Õhtustele pidutsejatele on mõeldud Baltic Scene programm Genialistide klubis ja Indiefesti klubilava Feel Good Music Cafés.

«Indie tuleb inglisekeelsest sõnast sõltumatu. Meie jaoks tähendab indiemuusika ja -kultuur laiemalt just loomevabadus ja seda me oma festivaliga tutvustada soovimegi,» rääkis Tartu Indiefesti eestvedaja Sten Otsmaa.

Festivali passid ja üksikpiletid on müügil Ticketpros. Esimesele tuhandele festivalipassi ostjale annab veebipõhine muusikakeskkond Deezer kaasa tasuta kolmekuulise premiumpaketi.

Mai lõpus toimuv Tartu Indiefest on teist korda toimuv alternatiivkultuuri festival. Üritust toetavad Tartu Linn, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu nõukogu ja Saku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles