Pildid: Amazonase äärest leiti satelliiditükk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Amazonase piirkonnas leidis kalur Manuel Alves dos Santos Euroopa kosmoseagentuuri satelliidi osa.

Mees avastas suure metallitüki jõest Salinopolise piirkonnas, edastab BBC.

Euroopa kosmoseagentuur kinnitas, et see tükk pärineb sateliidist, mis saadeti orbiidile möödunud aasta juulis Prantsuse Guiana Kourou kosmosebaasist.

Tükil on kiri UK Space Agency ja Arianspace, mis on Euroopa sateliidifirma.

Briti kosmoseagentuuri pressiesindaja Julia Short kinnitas, et see osa pärineb Euroopa suurimast telekommunikatsioonisatelliidist Alphasatist, mis jõudis möödunud aastal orbiidile.

«See tükk pärineb Alphasatist. See kukkus Atlandi ookeani ja jõudis siis Amazonast mööda Brasiilia sisemaale,» jätkas esindaja.

Euroopa kõige kaasaegsem satelliit Alphasat saadeti Kouroust välja 25. juulil 2013.

Brasiilia Para osariigi võimude sõnul võtavad nad ühendust Briti kosmoseagentuuriga ja paluvad neil see objekt minema viia.

Kohalike sõnul oli vaja vähemalt kümmet inimest, et satelliidiosa jõest välja tõmmata.

Võimuesindajad palusid satelliiditükiga kokku puutunud isikutel kohe märku anda kui neil ilmnevad mingid haiguse märgid. Päästetöötajad ei arva, et jäänuk võiks olla radioaktiivne.

Sateliiditüki leidnud 73-aastase kaluri dos Santose sõnul ei usutud esmalt teda. Kohale tulnud võimuesindajad said kinnituse, et kõik vastab tõele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles