Miniplaadifirma Seksound annab 8. mail välja kodumaise kingapõrnitsejate duo Imandra Lake’i teise albumi «Avane»

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imandra Lake
Imandra Lake Foto: promo

Sel aastal kümnendat juubelit tähistav miniplaadifirma Seksound annab 8. mail välja kodumaise kingapõrnitsejate duo Imandra Lake’i teise albumi «Avane».

Kuulates Imandra Lake’i, tõuseb millegipärast silme ette Eesti maastik ühel kindlal ajal. See võib esmapilgul tunduda imelik, kuna nad ei tee rahvamuusikat, vaid kasutavad globaalseid indisaunde.

Kujutluspilt on üsna konkreetne: pärastlõuna, mil aeg käib pisut aeglasemalt, varakevadine või hilissügisene hetk, mil varjud ja valgus on üsna tasakaalus, aga päikesel puudub suvine teravus.

Lumi on pooleldi sulanud, vesi pooleldi jääst vaba, taevas vahelduv pilvisus nagu ikka. Silmapiiril see, mida Viivi Luik nimetas “metsade niiskeks varjuks”. Maailm ja aeg, kus ülekaalus toonid musta ja valge vahel.

See võib tunduda pelutav, et misasja, miks küll rõhutada seda, mida iga moodne eestlane pigem kardab ja põlgab? Aga mustvalged pildid on värvilistest reeglina teravamad ja õhulisemad. Ühtaegu selgemad ja varjulisemad.

Imandra Lake loob selgete toonidega, aeglase hingamise ja suure hingamisruumiga maastiku. Varjundirikka avaruse.

Imandra Lake’i album «Avane» sobib kuulamiseks neile, kel meeldivad rännakud kajaküllastel helimaastikel, korduvad kõrremustrid koltunud luhtadel ning üheksakümnendate briti shoegaze’i ansamblite karge kõla.

TRACK LISTING:

01. Vöö 02. Metsatants 03. Aasal 04. Soovid soovid 05. Hall

06. Maa põleb 07. Püünis 08. Häbi ots 09. Kaks vööd 10. Öö puhkab

Bändi leht Facebookis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles