Jeremy Clarkson: BBC andis mulle viimase hoiatuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Menuka autosaate «Top Gear» saatejuht Jeremy Clarkson sõnas, et BBC andis talle hoiatuse, et kui ta teeb veel mõne solvava märkuse, siis ta vallandatakse.

Clarkson sattus möödunud nädalal skandaali, kui ta tsiteeris tuntud inglise lastesalmi «Eeny, Meeny, Miny, Moe», edastab BBC.

Ta olevat teinud seda viisil, mis viitas rassismile ja tumedanahalistele.

Clarkson teatas oma 3,3 miljonile järgijale Twitteris, et ta ei viidanud millegagi rassismile. Samas ta siiski vabandas, et kui oli millegagi kedagi solvanud.

Clarkson kirjutas väljaandes The Sun oma iganädalases kolumnis, et ta sai BBClt hoiatuse, et kui ta veel kasutab ebasobivaid sõnu, siis ta vallandatakse.

«Isegi peaingel Gabriel peab pingutama, et mind aidates ellu jääda. Oli oodata, et ühel päeval kuskil keegi ütleb, et olen kedagi solvanud,» jätkas Clarkson.

Ta lisas, et ta vabandab, kuid see on umbes sama kui vabandada Süürias sõja käivitamise pärast.

«Ma ei ole tegelikult mitte midagi paha ega valesti teinud,» nentis saatejuht.

Jeremy Clarkson on tuntud oma mahlaka keelekasutuse poolest ning on ka varem selle tõttu nahutada saanud.

Clarksoni «Top Geari» kolleegide James May ja Richard Hammondi sõnul on ta püüdnud keeleliselt korrektseks jääda niipalju kui võimalik.

Mitu Briti poliitikut on nõudnud, et BBC vallandaks Clarksoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles