Hitt-jäälavastus «Jääaeg live! – Mammuti seiklus» jõuab ka eestlaste ette

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. - 18. jaanuarini esietendub Tallinnas, Saku Suurhallis läbi aegade menukaimal joonisfilmisarjal põhinev kogupere jääetendus «Jääaeg Live! – Mammuti seiklus». 

Täiesti uue süžeega jääshow raames saab eesti publik näha armastatud «Jääaja» joonisfilmist tuntud lemmiktegelasi iluuisutamas, tantsimas, laulmas ning akrobaatikatrikke sooritamas. Etendused toimuvad nii eesti kui ka vene keeles.

Võimsalt jääaegne ja tõeliselt mammuti-mõõtu jääetendus «Jääaeg – Live!» viib pealtvaatajad pööraste seikluste keerisesse, kui elusuuruses filmitegelased Scrat, Manny, Diego, Sid, Ellie, Virsik, Buck, Eddie ja Mürts koos mitmete uute tegelaskujudega asuvad avastamislusti täis teekonnale. Imetabane jutustus hõlmab põnevust tekitavaid süžeekäike, kaasahaaravat muusikat, ülemeelikuid nalju, iluuisutamist, tantsu- ja õhuakrobaatikanumbreid, kung fu võistluskunsti, jalustrabavaid tehnilisi erilahendusi, pürotehnilisi efekte ja videoinstallatsioone.

Vaatemänguline ja meelelahutuslik etendus «Jääaeg Live!» on mõeldud just suurtele areenidele - keset saali asuval liuväljal toimuv hoiab vaatajate meeli oma lummuses algusest kuni lõpuminutiteni ning läheb hinge kogu perele.

Filmistuudio 20th Century Fox kohaliku esindaja Timo Dieneri sõnul on «Jääaeg» läbi aegade edukaim joonisfilmisari Eestis, mille nelja osa on kinodes vaadanud ligemale kuussada tuhat vaatajat.

«Tore on näha, et esimesest «Jääajast», mis kaksteist aastat tagasi siinsetesse kinodesse jõudis, on välja kasvanud ülemaailme ja ka üle-eestiline fenomen, mis on põimunud läbi mitme põlvkonna ja mis jõuab fännideni lisaks kinoekraanile ka paljude teiste kanalite vahendusel. Sarja rekordilise vaatajate arvule toob ilmselt tubli annuse lisa 2016. aastal kinodesse jõudev sarja viies film. Uus jääshow nende armastatud tegelaste osalusel on järjekordne tõendus selle üha kasvavast populaarsusest. Olen veendunud, et jääetendust saadab ka Eestimaal suur menu. Lemmiktegelaste uutest jääseiklustest tahetakse ikka osa saada, sest on nad ju väga paljudele siinsetele inimestele läbi aastate suurt rõõmu valmistanud. Rõõmuga lähen ka oma perega Mammuti seiklusi Saku Suurhalli vaatama,» lisas Diener.

«Jääaeg Live!» loomisel lõid kaasa maailma meelelahutustööstuse tipptegijad. Selle lavastajaks on geniaalne Guy Caron, kelle käe all on sündinud mitmed Cirque du Soleil’ etendused. Jääshow suurejooneline lavakujundus manab silme ette «Jääaja» filmidest tuttava maailma, kus on esindatud maa, jää ja õhk - Saku Suurhalli tekivad kaljud, koopad, jäämäed, luhad ning muinasjutulised salud.

Uue süžeeliini, originaalse muusika ja laulusõnade autorid on Ella Louise Allaire ja Martin Lord Ferguson (Cirque du Soleil, Holiday on Ice). Algupärane lugu jutustab ebahariliku loomakarja seiklustest: kolmest mammutist - Mannyst, Elliest ja Virsikust, mõõkhammastiigrist Diegost, kahest opossumist Mürtsust ja Eddiest ning laiskloomast Sidist, kes elavad koos ühe suure perena. Rohumaade kokkukuivamise tõttu jõuavad Sid, Mürts ja Eddie välja keelatud maale, kus rohi on rohelisem ja taevas sinisem. Kuid nad ei tea, et seda maad valitseb eelajalooline lumelind Vari koos oma kolme abilisega.

Sulelised kaabakad tabavad Sidi, Mürtsu ja Eddie keelatud maal einet võtmast ning kättemaksuks röövivad öösel ära opossumid ja väikese mammutitüdruk Virsiku. Kartmatud kangelased Manny, Diego ja Sid ning neile appi tulnud uljaspea Buck kistakse seikluste keerisesse, kui nad lähevad sõpru otsima.

Südantliigutav ja lustakas jääetendus toob publikuni armastatud «Jääaja» tegelased täiesti uudsel ja vaimustaval viisil. Filmist pärit tegelaskujud ei ole pelgalt nukud, vaid tõsielulised tegelased, kes näevad välja nagu päris loomad.

Tänu realistlikule ja ilmekale miimikale tunduvad tegelased mitte ainult liikudes, vaid ka rääkides ja lauldes väga tõepärastena. Michael Curry (Cirque du Soleil, Walt Disney, olümpiamängude ava- ja lõpptseremooniad) poolt disainitud kostüümid aitavad neil välja näha palju realistlikumad, kui publik seda etendusele minnes esialgu arvata oskab. Juba ainuüksi mammutite suurus jätab vaatajatele võimsa mulje – nii on näiteks Manny kõrguseks üle kolme ja poole meetri, etenduses õhku tõusva lumelinnu Varju tiivaulatus on aga koguni neli meetrit.

«Jääaeg Live!» jääshow maailma esietendus toimus 2012. aasta lõpus Londonis, Wembley Arenal. Seejärel mindi sellega viis aastat kestvale turneele üle maailma, mille raames külastab hittlavastus enam kui kolmkümmend riiki, sealhulgas ka Eestit.

Live Nation Baltics peapromootori Eva Palmi sõnul näitas Disney On Ice jääetenduse suur edu Tallinnas selle aasta alguses, et Eesti publik hindab kõrgkvaliteetset kogupere meelelahutust. «Elusuuruses tegelased, imeilusad kostüümid ja lavadekoratsioonid, põnev iluuisutamine, vaimustavad tantsunumbrid - kõik see meeldis meie publikule väga. Võin kinnitada, et ka «Jääaeg Live!» show puhul on tegemist maailmaklassi kogupere jääetendusega, mis pakub elamust nii lastele kui ka nende vanematele – pole ju saladus, et «Jääaja» joonisfilmi fännide seas lisaks lastele ja teismelistele on ka väga paju täiskasvanuid.

Disney jääshow puhul pälvis pealtvaatajate erilist heakskiitu professionaalne eestikeelne dublaaž - ka «Jääaeg Live!» jääetendused saavad eesti keelde dubleeritud ning joonisfilmide lemmiktegelased räägivad Saku Suurhalli jääl menumultikatest tuntud Eesti näitlejate häältega. Uus jääetendus on kordumatu ja muinasjutuline meelelahutus kogu perele!» lisas Palm.

«Jääaeg Live! – Mammuti Seiklus» jääetendust näidatakse Tallinnas, Saku Suurhallis kolme päeva jooksul,  16. - 18. jaanuarini 2015. Ühte etendust mahub vaatama vaid 3900 inimest, sest jää katab kogu Saku Suurhalli põranda, mis omakorda tagab suurepärase vaate ning võimaldab nautida maailmakuulsat jääetendust kõikidelt istekohtadelt.

Etenduste ajad:

16. jaanuar (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00) (eesti keeles)

17. jaanuar (laupäev)

kell 11:00 (uksed avatakse 10:00) (vene keeles)

kell 15:00 (uksed avatakse 14:00) (eesti keeles)

18. jaanuar (pühapäev)

kell 11:00 (uksed avatakse 10:00) (eesti keeles)

«Jääaeg Live!» jääetendus kestab kokku kaks tundi, kuhu mahub vahele 20-minutiline vaheaeg.

Piletid jääetendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Lastele vanuses 4 kuni 15 eluaastat kehtivad soodushinnad. Laps kuni 3. eluaastani saab istuda vanema süles tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles