Teisipäeval Postimehes: täna algab iga-aastane glamuuri- ja laulupidu

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2014 Eurovisiooni lava näeb välja selline
Aasta 2014 Eurovisiooni lava näeb välja selline Foto: Eurovision news

Kopenhaagenis on 37 maa esindajad teinud proove juba terve nädala. Tänavune 59. Eurovisiooni lauluvõistlus kannab juhtmõtet «Join Us!» (ingl k ühine meiega – toim) ning on mõtteliselt pühendatud Rootsi ansambli ABBA 40 aasta tagusele «Waterloo»-võidule. Isegi pressikeskuse internetiühenduse salasõna on sellest võidust tuletatud.

Omaette huvitav oli jälgida, kuidas võtavad ajakirjanikud ja linnarahvas vastu Ukraina ja Venemaa esindajaid. Mäletame ju, miks kaks aastat tagasi Armeenia Bakuusse ja viis aastat tagasi Gruusia Moskvasse tulemata jättis. Selgus, et Eurovisioonil valitseb rahu, kuigi näiteks Ukraina ajakirjanikud on murtud meeleolus ning on vestlustes märku andnud, et olla glamuuriüritusel ajal, kui kodumaal käib sõda, on imelik.

Aastaid Eurovisiooni kajastanud ja tänavugi Kopenhaagenis viibiv raadio Elmar peatoimetaja Owe Petersell ei oskagi seisukohta võtta, on ju elu näidanud, et Eurovisiooni laulude edetabel on tihti täiesti ettearvamatu. «Alati leidub nn musti hobuseid, võib tulla keegi, kes tõeliselt üllatab. Mis aga puudutab Tanja šansse, siis hindan neid väga heaks,» kostis Petersell. «Tegemist on väga tugeva lauljaga, laul on hea poplugu, juurde veel lavashow ja tantsimine – väga loodan ja hoian pöialt, et ta finaali jõuab.»

Peterselli seisukohta ei jaganud aga raadio Uuno peatoimetaja Andres Panksepp, kes samuti Kopenhaagenis kohal on: «Hea, et meie laul pole minoorne ballaad, kuid edasipääsemise võimalusi hindaksin 50:50. Mina siiski väga palju ei panusta, sest «Amazing» ei jää esimese kuulamisega kõrvus kummitama, sellel on pikemaajalisem efekt. Eurovisioonil esitatava loo puhul on oluline, et inimesed viitsiksid vaadata, mis ekraanil toimub. Täna õhtul ei pruugi nad viitsida, sest kui istuda teleri ees seltskonniti ja nautida ekraanil toimuvat taustana, siis see ei toimi viisil, nagu ise ette kujutame.»

«Ta saab kindlasti finaali, pole mingit küsimustki,» kõlas Eurovisiooni fänni, San Marino delegatsiooni kuuluva Kelly Limonova seisukoht. «Enne esimest proovi ei huvitanud Tanja laul siin kedagi, kuid pärast proovi oldi lausa lummatud. Poolfinaali fännide edetabelis tõusis ta pärast seda 11. kohalt kuuendale.»

Mida fännid, ajakirjanikud ja Tanja ise veel räägivad ning millised meeleolud Kopenhaagenis valitsevad, loe tänasest Postimehest või Postimees Plussist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles