Video: Palju Õnne! Ilmar Taska pälvis Loomingu preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Taska lavastus „Jah, härra peaminister“ Vene Draamateatris
Ilmar Taska lavastus „Jah, härra peaminister“ Vene Draamateatris Foto: Viktor Burkivski

Eestit väisas hiljuti filmimees Ilmar Taska, kes sai ajakirjalt Looming väga erilise preemia. See anti talle möödunud aasta parima lühijutu eest. Loomingus avaldatud jutukese nimeks oli «Pobeda».

 Ilmar Taskal oli saadud tunnustuse üle väga hea meel

«Alati on ju tore, kui su tööd hinnatakse. Suured tänud Loomingule ja loomulikult ka lugejatele! Samas oli ka tore, et see langes kokku ka raamatu väljatulekuga Rootsis. Stockholmis tuli välja hiljuti minu lühijuttude kogu «Ilusam kui elu». Tegemisi ja töid on palju ning seekord siis kirjanduse vallas.»

«Preemia saamine Loomingult tuli tegelikult üllatusena, sest olen vahepeal justkui teiste muusadega tegelenud. Olen hõivatud olnud teatriga, filmiga, kunstiga..., meil oli koos õega näitus Kumus. Seepärast ongi tore, et ka kirjandus on valdkond, millega võin tegutseda ja seda ka hinnatakse. See on alati meeldiv.»

«Tegelikult olen juba lapsest saati kirjutanud. Minu kirjandeid on koolis klassi ees alati ette loetud, seega kirjanduse huvi on minus alati olnud. Iseasi on hoopis see, et aega tuleb leida. Loodan, et nüüd jagub varsti aega ka rohkem kirjatööks.»

Hetkel tegeleb Ilmar Taska siiski aktiivselt filmindusega

«Hetkel on mul pooleli üks filmitsenaarium, mis tuleb valmis kirjutada. See on Hollywoodi jaoks. Aga kindlasti jätkan ka lühijuttude kirjutamist. Tuleb tegeleda mitme alaga, et igav ei hakkaks.»

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles