Kadi ja Indrek Tarand: me ei ole kunagi üksteisele käega löönud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toots korraldas oma 55-sünnipäeva puhul Estonias piduliku vastuvõtu.
Platsis oli ka Indrek Tarand koos kaasaga
Jaan Toots korraldas oma 55-sünnipäeva puhul Estonias piduliku vastuvõtu. Platsis oli ka Indrek Tarand koos kaasaga Foto: Viktor Burkivski

Konverentsil «Tahan last, aga normaalset meest ei ole!» tunnistasid Kadi ja Indrek Tarand, et neil on olnud väga raskeid ja keerulisi aegu, kuid nende retsept on olnud omavahel rääkimine ning see, et nad ei ole kunagi teineteisele käega löönud. «Me näeme vaeva,» kinnitasid nad.

«Indreku puhul on hämmastav see, et ta suudab raskel hetkel tulla kohe välja positiivse plaaniga,» ütles Kadi Tarand. «Ta ei jää kunagi kuhugi masenduma ja on lahendustele orienteeritud. See aeg, kui Indrek on europarlamendis tööl olnud, olen olnud sisuliselt kolme lapsega üksikema, võõrtöölise abikaasa. See on aeg, kus ma olen pidanud õppima alandlikkust ja abi paluma. Nüüd mul on terve sotsiaalne võrgustik selline, et ma tean, kes mulle millega appi tuleb.»

«Kui minu venda ja isa tuntakse hea huumorimeelega inimestena, siis Kadi paneb neile pika puuga ära,» kinnitas Indrek Tarand. «On vaja pingutada, ei tohi käega lüüa.  Ma ei taha arvustada teisi – ma olen oma hea sõbra kõigis neljas pulmas ja kolmes lahutuses osalenud. Pere toimimisel on võimatu öelda, et üks universaalne mudel on parem kui teised. Meie mudel on toiminud, aga ma ei läheks teisi õpetama, mis on õige.»

Nordic Hotel Forumis toimunud emadepäevale pühendatud konverentsil arutlesid nende teemade üle humanitaarteaduste doktor Ingrid Rüütel, sotsiaalminister Helmen Kütt, Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand koos abikaasa Kadi Tarandiga, 10 lapse ema ja õpetaja Külvi Kivisild, psühholoogid Karmen Maikalu ja Kristiina Uriko, naistearst Ivo Saarma, poliitikud Kaia Iva, Karel Rüütli, Yoko Alender, Laine Randjärv ning Yana Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles