Clevelandi inimröövija käes 11 aastat vangis olnud naine avaldas raamatu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale-  Amanda Berry, Georgina DeJesus ja Michelle Knight
Vasakult paremale- Amanda Berry, Georgina DeJesus ja Michelle Knight Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Michelle Knight avaldas raamatu «Finding Me» (Leides iseennast), milles kirjeldab õudusi, mida tal tuli üle elada olles vangistatud 11 aastaks oma röövija majja.

Michelle Knight ning veel kaks naist rööviti Clevelandis Ariel Castro poolt, edastab People.

33-aastase Knighti õudus algas 2001.aastal kui ta hääletas ning Castro võttis ta enda auto peale. Naine tundis seda meest kui oma isa sõpra.

Kinight paljatsab oma raamatus, et lapsena kasutati teda seksuaalselt ära, teismelisena oli ta kodutu ning temast sai ka üksikema.

Ta oli teel kohtumisele oma poja Joeyga, kes oli antud kasuperesse, kui Castro ta röövis.

Castro sõnas naisele, et ta peab korraks oma kodust läbi astuma ning ütles, et tal on seal kutsikad, kelle eest peab hoolt kandma.

«Astusin tuppa ja nägin kapi all kutsikaid. Siis aga sulges ta ukse pauguga ning minu ees seisis hullumeelne. Ta surus mind põrandale. Sulgesin silmad ja püüdsin valmis olla kõigeks, mis mind ees oodata võib. Kuni nüüdseni on raske minuga juhtunust aru saada,» sõnas Knight.

Ta jätkas, et Castro sidus ta käed kinni ja vägistas. Hiljem aga viis keldrisse.

«Järgnevate tundide jooksul juhtunule on mul ikka raske mõelda. Ta mitte ei vägistanud mind, vaid lõikas südame välja,» seisab ameeriklanna raamatus.

Castro vägistas Knighti veel kordi ning hoidis teda elus pitsajäänuste ja vee abil.

Mees sundis naist kandma mootorratturikiivrit, et ta karjumist ei kuuldaks.

Lisaks füüsilisele vägivallale kasutas Castro ka vaimset vägivalda. Ta ütles naisele, et keegi ei hooli temast ning ta on mõttetu.

Castro vihkas ka tumedanahalisi. Hiljem lubas mees röövitud naistel ka televiisorit vaadata. Kui aga oli saade või film tumedanahalistega, muutus ta vägivaldseks.

Knight meenutas juhtumit, et Castro tõi ükskord talle kutsika, kuid siis murdis tema silme all looma kaela, kuna koer ei lõpetanud haukumist.

Knight jäi viis korda vägistamise tagajärjel rasedaks, kuid ta ei süünitanud ühtegi last, kuna mees peksis teda ning tal olid nurisünnitused.

Naise raamatus seisab, et ühel nurisünnitusel päästis ta elu meditsiiniharidusega kaasvang Gina DeJesus. De Jesus rääviti Castro poolt 2004. aastal ning need kaks naist elasid koos samas toas.

Knight , DeJesus ja veel üks naine Amanda Berry päästeti 2013. aastal.

Castro röövis Berry 2003. aastal, kui naine oli 16-aastane. Berry oli se, kes sai naabritele märku anda, et tal on probleem.

Berry sünnitas Castrole tütre Joceyni, keda mees omaks ei võtnud.

Castro lubas vangistatud naistel kasutada kööki ja elutuba paaril tunnil nädalalõpul. Samas hoidis mees lukus neid uksi, millest naised oleks saanud põgeneda.

Ühel päeval märkas Berry, et Castro oli maja välisukse siseukse jätnud lukustamata. Ta läks ukse jurde ja hakkas karjuma appi. Üks naabritest kuulis seda ja helistas politseisse.

Kolm naist Amanda Berry, Georgina DeJesus ja Michelle Knight vabastati ning Ariel Castro arreteeriti.

Knighti sõnul  jättis 11 aasta pikkune vangistus talle jälje. Tal on Castro peksmise tõttu seni kõnehäired, nägemisprobleemid ning käte värisemine.

Ameeriklanna jätkas, et ta naudib oma paregust elu väga ning ka igapäevaseid tometusi.

Ta olevat end möödunud aastal vanglas tapnud Castrole andestanud

«Ka tema on inimene ning igaüks meist vajab andestust ja armastust,» kirjutas naine oma raamatus.

Knight õpib nüüd kokaks ja loodab tulevikus oma restorani avada.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles